Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

NK olympic distance in Stein

Het NK over de Olympische Afstand, dat plaatsvindt op 21 juni in het Limburgse Stein, kent dit jaar een vernieuwde opzet. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt een open inschrijving gehanteerd voor iedereen vanaf junioren A tot en met masters. Kwalificatie is daardoor niet meer noodzakelijk, maar vanwege het maximale aantal van 100 deelnemers zal tot 1 maart voor leden van de nationale junioren selectie, Olympische afstand selectie en Peking selectie wel een beschermde status gelden.

Ook krijgen inschrijvers met een NTB atletenlicentie of buitenlanders met een licentie van hun nationale federatie voorrang t.o.v. eventuele daglicentiehouders.  Daglicentiehouders worden per definitie in eerste instantie op een wachtlijst geplaatst.

Categorieën

Het open NK blijft met name een overall kampioenschap. Dat betekent dat de volgorde van binnenkomst bij heren en dames, ongeacht de leeftijdscategorie, bepaalt wie dé Nederlandse Kampioenen Olympische Afstand worden. Daarnaast worden in Stein dit jaar echter medailles verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën (agegroupen):

D en H -23 (onder 23)
D en H 24 (onder 30)
D en H 30 (onder 35) en
D en H 35 (vanaf 35 en ouder, dus open eind)

Voor eventueel deelnemende junioren is er in Stein geen apart kampioenschap (zij hebben zelf een apart kampioenschap, waarvoor de plaats en datum binnenkort bekend gemaakt worden), maar zij doen uiteraard wel mee in het overall klassement en het klassement -23. Ook voor masters (40+)is geen aparte NK titel te winnen, aangezien masters een eigen NK hebben op zaterdag 5 juli in Didam. Masters doen echter net als junioren wel mee voor Overall kampioenschap en voor de titel D en H 35(categorie met een open eind).

Inschrijven

Aanmelden kan via de site van triatlon Stein: www.sabictriathlon.nl . Bij meer dan 100 deelnemers wordt een wachtlijst ingesteld, waarbij de volgorde van inschrijven de volgorde op de wachtlijst bepaalt. De definitieve deelnemerslijst wordt op 1 juni (de uiterste datum voor afmelden) bepaald. Deelnemers op wachtlijst worden dan, indien aan de orde, toegevoegd aan de definitieve lijst.

Reglementen

Ook in deze opzet blijft het NK over de Olympische Afstand een stayerwedstrijd. Dat betekent dat deelnemers onder meer rekening moeten houden met de afwijkende eisen die bij stayerwedstrijden gelden voor opzetsturen (zie NTB-wedstrijdreglement). Ook geldt dat heren alleen mogen stayeren bij heren en dames bij dames. Eventueel gedubbelde deelnemers tijdens fietsonderdeel zullen niet uit de wedstrijd genomen worden. Gedubbelde deelnemers mogen echter niet `meeliften’ met snellere deelnemers.