Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Geplande triathlon Eeklo afgelast

De geplande kwarttriathlon van Eeklo gaat NIET door. Wat eerst leek af te stevenen op een goede samenwerking met het stadsbestuur van Eeklo draaide uiteindelijk uit op een grote ontgoocheling.

Het was enkel de schepen van sport (Dr. Dirk Van De Velde) die ons project steunde. Als (drog)reden wordt de te grote politiekost aangevoerd. Wij hadden slechts 2 tot maximum 4 agenten gevraagd daar de wedstrijd hoofdzakelijk over jachtpaden en landelijke wegen zou gaan. We hadden zelfs als toegving een drukke weg kunnen vermijden door een breed fietspad te gebruiken gedurende 600m. Volgens de politiecommisaris van Eeklo waren er echter 16 agenten nodig. 16 agenten x 8uur x 45euro per uur bruto is een politiekost van 5760euro had men ons voorgerekend. Totaal absurd natuurlijk. Blijkbaar is een grote viering met een prijskaartje van 21.000euro receptiekosten van een ex-eeklonaar (Roger De Vlaeminck), met bijhorend criterium waarvan de winnaar op voorhand gekend is belangrijker dan vrijwillige belangeloze inzet voor een eerlijke triathlonwedstrijd. Natuurlijk kunnen wij niet dezelde mediabelangstelling op de been brengen  (er wordt zelfs over gesproken tot in Zimbabwe). Waarschijnlijk wringt daar het schoentje. Opgelet wij gunnen Roger zijn viering want wij zullen nooit hetzelfde palmares kunnen voorleggen. Ofwel is de politieke lidkaart of spreekwoordelijke politieke lange arm  en bijhorende "schenkingen" in België nog steeds belangrijker dan we dachten. Bij deze nogmaals bedankt, mijnheer de Burgemeester en mijnheer de politiecommisaris.

Wij onderzoeken nu nog een laatste mogelijkheid om uit te wijken naar Maldegem, maar dat is natuurlijk helemaal van nul herbeginnen. Misschien niet meer dit jaar, maar dan wel volgend jaar. Wij brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte.
p.s. zou het resultaat het zelfde zijn geweest in een verkiezingsjaar????

Groeten, Luc en Philippe De Wispelaere
organisatie triathlon Eeklo