Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Specialized S-works Transition
Gear

De Specialized S-works Transition

specialized.jpg

De Ironman van Hawaii winnen is niet alleen voor de atleet, maar zeker ook voor de fabrikant van het materiaal een erezaak. Chris McCormack won de 2007 editie op een Specialized Transition. Dit is de opvolger, de S-Works Transition, hier nog in prototype. 

Wie €6.999 neertelt bij de dealer, mag met deze S-works transition naar huis. Specialized bouwde een sloping triathlonframe dat voldoet om in de extreme windomstandigheden van Hawaii door de lucht te klieven. Zoals de meeste aero-frames volgt de zadelbuis de vorm van het achterwiel om zo de luchtweerstand van dat achterwiel te minimaliseren.

De aerodynamica werd tot in de puntjes verzorgd. Er werd een ultra platte zadelpen gebruikt, aangezien het kader die sloping vorm heeft en de zadelpen dus een pak langer is dan bij andere frames. Kabels lopen mooi weggestoken in het frame en komen pas op te voorschijn waar het nodig is. De achterrem zit onder de trapas gemonteerd. Dit geeft een iets minder remvermogen maar scheelt weer in de luchtweerstand. (maar een tijdritfiets van dit kaliber moet zo weinig mogelijk remmen).

specialized_rem.jpg

Voor wie de volledige fiets naar zijn eigen hand wil afmonteren, kan voor €2.999 ook de “module” aanschaffen aanschaffen. Deze omvat het frame met geïntegreerd balhoofd, de vork en een S-works carbonnen trapstel.

specialized_balhoofd.jpg

Meer info op www.specialized.com