Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Mik Borsten plant nieuwe stunt

De Nederlandse Ultra-atleet Mik Borsten heeft een nieuwe stunt in gedachten. Hij wil dit jaar een poging wagen om tijdens het WK-weekeinde van Almere op beide dagen deel te nemen. De gehele onderneming is bedacht om geld in te zamelen voor Stichting De Luchtballon, een organisatie die therapeutische zomerkampen organiseert voor kinderen met astma.

Borsten, in het dagelijkse leven sporttherapeut,  lijdt zelf aan lichte astmaklachten, maar in zijn familie komt ook meer hinderlijke astma voor, wat meteen de keuze voor dit goede doel verklaart.

Borsten staat op 30 en 31 augustus in ieder geval voor een zware beproeving: op zaterdag wordt de Ironman-afstand gehouden en een dag later volgt de WK-serie over de 3OD-afstand.

Hoewel de ultra-atleet uit Amersfoort hiermee niet aan zijn proefstuk toe is (in het verleden won hij al zeven maal een dubbele triatlon) vormt dit weer een geheel nieuwe uitdaging. Finishen is niet genoeg, Borsten mikt immers op beide dagen op een snelle tijd.

Borsten zoekt wel vaker de uitdaging op. Zo legde hij in 2004 de 180 kilometer van een triathlon steppend af in plaats van fietsend, en in 2000 vestigde hij een niet officiële wereldrecord "indoor triatlon", bestaande uit 3,8 km zwemmen in een zwembad, 180 kilometer fietsen op de hometrainer en een marathon hardlopen op een loopband, in een tijd van 7:44:13. Het fietsonderdeel is bij deze "indoor triatlon" volbracht met een gemiddelde snelheid van 60 kilometer per uur.

Wie Borsten wil sponsoren, kan dit voor minimaal 250 euro. Als tegenprestatie zal hij tijdens het evenement kleding dragen met de naam van de sponsors erop. Doel is om minimaal 2000 euro in te zamelen.

 Meer info op: http://www.plantina.nl/sponsoring/23