Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Meester Bruno” wordt professioneel triatleet
Nieuws

“Meester Bruno” wordt professioneel triatleet

bruce2.jpg Op 21 maart 2008 vervoegt Bruno Clerbout het kleine groepje professionele Belgische triatleten. Dankzij sponsoring door vastgoedgroep Uplace, zal hij zich de komende twee jaar full time aan zijn sport kunnen wijden. Dit betekent dat 21 maart meteen de laatste werkdag is van "meester Bruno" in Vrije Basisschool De Kiem in Kapelle o/d Bos.

Als amateur heeft Bruno de afgelopen jaren een zeer verdienstelijk palmares opgebouwd. Uitschieters zijn een vierde plaats in de Iron Man van Nice en een tweede plaats op het Belgisch kampioenschap in 2007. Maar een full time job als leraar combineren met triatlontrainingen en -wedstrijden heeft zijn beperkingen.  Als prof zal Bruno zijn wedstrijdseizoen gevoelig kunnen uitbreiden en vaker op stage kunnen trekken. Hij zal ook mikken op wedstrijden van een hoger niveau. Voor 2008 staan onder andere de triatlons van Metz en Ibiza, de Iron Man 70.3 Zwitserland, de Iron Man van Nice en de Embrunman op het programma. In eigen land doet Bruno mee aan de triatlons van Geel, Doornik, Mechelen en van thuisbasis Kapelle o/d Bos. 

Voor Bruno is de stap naar een professioneel statuut een buitenkans. In België kunnen slechts een handvol triatleten zich professioneel met hun sport bezighouden. Bovendien kan hij nu eindelijk zijn sport aanpakken zoals het hoort. "Het serieuze trainingswerk dat vroeger alleen maar gereserveerd was voor de schoolvakanties wordt nu een gewone trainingsweek. Ook zal de afwerking van de trainingen nu beter kunnen gebeuren. Het gaat om de details die het verschil kunnen maken en waar vroeger geen of te weinig tijd voor was: stabilisatie-oefeningen, stretching, stages, de wagen nemen om fietstrainingen af te werken in de Ardennen, …"

bruce3.jpgUplace is een internationale vastgoedgroep gespecialiseerd in innovatieve gemengde projecten op maat van de moderne burger. Het bedrijf steunt individuen en organisaties die zijn "There is more you in U" motto belichamen en potentieel in anderen aanmoedigen. Bruno zal twee jaar lang op de payroll van Uplace staan terwijl hij verlof zonder wedde neemt als leraar. "Weten dat er mensen en een firma achter je staan en je voor 200% willen steunen en helpen op sportief en extra-sportief vlak geeft het vertrouwen om er echt voor te gaan. Kortom, dit is een unieke kans die ik heel dankbaar met beide handen grijp." Na 11 jaar voor de klas te hebben gestaan in de Vrije Basisscholen van Kapelle o/d Bos, slaat Bruno nu de schoolpoorten achter zich toe. Een hele stap: "Ik heb altijd graag les gegeven en ik ga de kinderen heel erg missen. Maar ik ben er echt klaar voor. Dit is een kans waarop ik jarenlang zelfs niet op durfde hopen."

Bruno wordt gesponsord door Uplace (main partner); Scott, Trisport, Running Mate en Sailfish (supplier partners); en Argenta Kapelle o/d Bos (Dennis De Jongh) en BVBA Cleta/Londerzeel (supporting partners).

Bruno is lid van Iron Team Mechelen en wordt getraind door Kurt Lobbestael (lopen en fietsen) en Boris Munster (zwemmen).

www.brunoclerbout.be