Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triathlon tegen kanker
Nieuws

Triathlon tegen kanker

Kom op tegen kanker home_renilde.jpg Je leeft gezond, je doet aan triathlon, en dan… van de dokter te horen krijgen dat je kanker hebt. Het is  zowat het slechtste nieuws dat iemand te horen kan krijgen. Dat overkwam Renilde Verryckt. Renilde is 54 en kreeg een jaar of 8 geleden de triathlon microbe te pakken. In 2005 stelde de dokter borstkanker vast. Renilde vocht zich door de ziekte heen. Haar sporief lichaam en geest overwonnen de ziekte. Dit jaar doet Renilde voor haar 4e keer mee aan de 1/2e triathlon van Brasschaat. Ze wil haar voor deze deelname laten sponsoren om de opbrengsten aan Kom Op Tegen Kanker te schenken. 3athlon.be spak met Renilde en geeft haar actie alvast een financieel duwtje in de rug.

Je bent 8 jaar geleden met triathlon begonnen. Hoe kwam je er bij? Kwam je uit een andere sporttak?
Ik heb altijd aan sport gedaan. Ik heb veel jaren volleybal gespeeld. Daarna ben ik via de kinderen in de atletiek beland. En toen Joost en Eva overgeschakeld zijn naar triatlon ben ik hen na enkele jaren weer gevolgd.
 
Sporten is DE sleutel voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Wat ging er door je heen toen die borstkanker bij je werd vastgesteld?
Toen bij mij borstkanker werd vastgesteld was ik in topconditie. Ik was bezig aan een goed triatlonseizoen en er stonden nog 2 wedstrijden op het programma. De dokter had gezegd dat hij mij zou genezen en ik geloofde daarin. Ik heb die 2 wedstrijden nog gedaan met de idee dat dit misschien de laatste zouden zijn. Alles wordt onzeker en je weet niet wat de toekomst zal brengen.
 
Denk je dat je door je sportiviteit beter door je ziekte gekomen bent dan iemand die geen sport doet?
Ik heb veel geluk gehad dat de tumor nog zeer klein was en ik geen chemotherapie nodig had. Maar ik ben er wel van overtuigd dat ik dank zij mijn goede conditie zo vlug hersteld ben. Van de vermoeidheid die met radiotherapie gepaard gaat heb ik weinig last gehad. Ik heb die periode veel gelopen (zwemmen mocht niet en voor fietsen was het niet het goede seizoen). Het lopen heeft me echt geholpen om alles beter te verwerken. Ik wilde opnieuw aan triatlon doen om te bewijzen dat ik de kanker overwonnen had.
 
Je bent nu genezen en pikt de draad weer op. Wat ben je precies van plan in Brasschaat?
In 2003 had ik de halve triatlon in Brasschaat uitgedaan. Om dit nog te kunnen op 49-jarige leeftijd gaf mij echt een kick. Ik wilde dit na mijn ziekte gewoon opnieuw doen. De wedstrijd uitdoen was voor mij zo goed als een overwinning.

Dit jaar start ik voor de 4de maal in Brasschaat. De uitdaging is dit keer dat ik een zo groot mogelijk bedrag wil bijeenbrengen voor Kom op tegen Kanker. Ik hoop ook dat mensen die geconfronteerd worden met kanker of een andere ziekte hieruit de motivatie halen om hun ziekte te overwinnen en positief te blijven denken. Ik breng zo veel mogelijk mensen op de hoogte van de actie. Ik hoop dat zij mij steunen door een financiële bijdrage te storten op mijn rekening voor het Kankerfonds.
 
We hopen dat je met je actie wat geld bij elkaar kan sprokkelen. 3athlon.be geeft je alvast een duwtje in de rug en schenkt 75€ aan je project.

De website van Renilde is www.renildeverryckt.be . Stortingen kunnen gedaan worden op haar rekening  083-4560974-37 met vermelding van je naam en woonplaats