Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste topsportjaar voor Koen Maris
Uncategorized

Laatste topsportjaar voor Koen Maris

koenmaris_goud.jpg Koen Maris is zonder twijfel één van de top-duatleten die ons Belgenlandje rijk is. Al was tot vorig jaar niet iedereen overtuigd van zijn capaciteiten. Maris behaade in 2006 een zilveren medaille op het WK LD en brons op de Powerman van Zofingen. Toch kreeg hij geen BLOSO statuut en was hij "te oud" om topsporter bij defensie te worden (Maris is inmiddels 30 geworden). Hij besloot daarop om een tijdje loopbaanonderbreking te nemen en zo als prof te kunnen trainen. En met resultaat. Maris won de Powerman in Zofingen en werd 3e op het WK LD. Ik sprak met Koen over het aankomend seizoen 2008, zijn laatste topsport seizoen.

 

Hallo Koen, Hoe ben je de winter doorgekomen? Hoe is de vorm?
Ik ben deze winter minder scherp doorgekomen als de laatste jaren maar dat heeft zo zijn redenen. Eerst en vooral gaat na ieder seizoen er een goeie twee maanden de riem eraf. Aangezien ik mijn seizoen 2007 heb afgesloten eind oktober  ben ik maar in januari beginnen opbouwen.

aankoms_koenmaris.jpgVorig jaar kreeg je geen contract bij BLOSO en was je "te oud" voor defensie. Je nam loopbaanonderbreking wat resulteerde in een overwinning in Zofingen en een bronzen medaille op het WK LD. Hoe is de situatie nu?
Vorig seizoen ging eigenlijk mijn laatste als topsporter zijn. Mijn 3de plaats op het ITU WK Long Distance heeft er voor gezorgd dat ik toch gehoor kreeg bij Bloso.  Met een halftijds blosocontract kon ik me toch niet verzoenen juist na het seizoen. Ik was sinds begin september terug full-time aan het werk en had het WK in Richmond dan ook al als laatste topsport wedstrijd in gedachten.

Wat zijn je sportieve ambities voor dit seizoen?

Aangezien het WK LD dit jaar in België plaats vindt en ik toch nog iets wil laten zien ben ik toch terug goed aan het opbouwen.

Mijn vorm is dus nog niet optimaal om bijvoorbeeld te starten in het EK Powerman eind april. Ook kan ik als wereldkampioen powerman me moeilijk meten met de top. Dit zou me mentaal veel te zwaar vallen en de rest van het seizoen hypothekeren.

Mijn sportieve ambities voor dit seizoen zijn gezond blijven, mij amuseren en een knappe prestatie neerzetten op het WK in Geel. Ik ga in juli dan ook op stage om mijn conditie nog hoger te krijgen. Ik ben ook eerlijk en zal begin augustus wel weten hoe het zit met deze conditie. Als ik het gevoel heb dat ik niet kan mee doen voor de top tien dan start ik niet.

Heb je nieuws sponsors?
Mijn sponsors blijven zo goed als dezelfde, de goudengids valt weg maar ik heb een andere hoofdsponsor: Pentimm (immobilliënkantoor uit Kruibeke).

Je gaat op een Kuota Kueen-K rijden als ik me niet vergis? Hoe rijdt die machine?

Ik ga inderdaad op een Kuota Kueen-K rijden. Ik kan u wel nog niet zeggen hoe deze rijdt omdat hij nog in Italië staat bij Kuota. Deze komt volgende week pas mijn kant uit.

We wensen je veel succes.