Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
2008 : het jaar van de waarheid voor Peter Croes
Uncategorized

2008 : het jaar van de waarheid voor Peter Croes

petercroes08.jpg 2007 was een overgangsjaar voor triatleet Peter Croes. Hij veranderde van trainer en het was voor zowel Peter als zijn trainer Pieter even zoeken om de samenwerking tot in de puntjes te verzorgen. Peter slaagde er niet in om in 2007 zijn ticket voor Peking te verzilveren. Toch is hij nog steeds in de running. Een 8e plaats op het EK of een 16e plaats op het WK zijn voldoende om de 23e jarige atleet uit Beerzel Putte alsnog naar Peking te sturen.

 
Peter zit momenteel aan de andere kant van de wereld, maar via email kon ik hem toch enkele vraagjes stellen.

Dag Peter, Hoe ben je de winter doorgekomen?
Ik mag niet klagen. Al hebben we vorig jaar een lang seizoen gedaan, zodat ik pas met de feestdagen wat rust kon hebben. Daarna hebben we stevig doorgewerkt en het rendement is al een beetje zichtbaar.

Je won de Veloopzwem in De Haan. Voor je was dit een doorgedreven training?

Het was op het einde van een zware week, de dag voordien heb ik in Keerbergen nog een persoonlijke training afgewerkt: 3 x (5km fietsen op wedstrijdtempo met 1km lopen), twee dagen ervoor zaten we nog op de piste en achter de brommer. In het zwembad hadden we ons ook al niet gespaard… De Veloopzwem was een perfecte afsluiter, want een wedstrijd is toch altijd leuker om diep in je reserves te gaan tov een gewone training

Je seizoen 2007 was niet optimaal. Je brak, na vele jaren, met je trainer Paul Van den Bossche. Het was zowel voor jezelf als voor Pieter Timmermans even zoeken en aftasten om perfect op elkaar in te spelen. Heb je intussen je draai gevonden?
Ja, we hebben elkaar wel gevonden. Ik moet enorm veel feedback hebben, ik ben immers nog maar een jonge atleet. En die aandacht op trainingsgebied was ik de laatste twee jaren bij Paul kwijt. Het was een harde beslissing en ik geef "iemand nieuw" niet veel krediet… Maar met Pieter verloopt het heel vlot, ik kan hem 24/7 bereiken en durft hulp inroepen van heel wat andere mensen die op speciefieke vlakken meer kennis hebben. Alles is nu in gereedheid gebracht om een heel beloftenteam te trainen. En met het feit dat Pieter nu voltijds trainer is, gaan de beloften een mooie toekomst tegemoet!

Wat zijn de plannen voor dit seizoen?
Die kunnen elke 24u veranderen. Alles hangt af van situaties, het gevoel en de punten…

Je hebt je ticket voor Peking nog niet binnen. Hoe hoog schat je je kansen om je alsnog te plaatsen voor de spelen?
Geen idee, ik wil gewoon mijn uiterste best doen om daar ervaring te gaan opdoen. Ik merk dat ik de laatste jaren te weinig kwaliteit getraind heb. De Spelen zijn het grootste evenement ter wereld… ik zal dus mijn uiterste best doen om daar reeds in 2008 te zijn… maar het komt zoals het moet komen.

Hoe zie je je carrière verlopen als je de spelen haalt? En hoe zie je je carrière evolueren als je de spelen niet haalt?
Als ik de spelen niet haal zal het vooral zoeken zijn naar sponsors. Voor de moment heb ik enkel een inkomen van Bloso, en ik denk dat ze me niet langer krediet kunnen geven (wat ik normaal vind). Maar dat zijn zorgen waar ik me nu nog niet mee kan bezighouden. we zullen wel zien…

angiepeter.jpg

Je bent al een tijdje samen met je vriendin Angie. Zij is prof volleybal speelster. Valt het mee om als topsporters samen te leven? Jullie zijn tenslotte allebei een groot deel van jullie tijd in het buitenland op stages en wedstrijden.
Dat verloopt goed hé. Voor mij is het duidelijker natuurlijk, ik weet dat ze in september vertrekt en dat ze in april terugkomt. Voor haar is het niet zo simpel, want we maken soms nog veranderingen in het programma op het allerlaatste moment. Het voordeel is dat we elkaars gedrevenheid verstaan en we kennis kunnen delen. Ik weet wat haar doelen zijn en zij kent de mijne. We hoeven niet altijd veel water bij de wijn te doen om elkaar goed te begrijpen. Eigenlijk zou ik ook nog de mensen van Skype moeten bedanken, want die maken het ons wel heel wat makkelijker…. die van Proximus daarentegen 🙂
Jullie kunnen ook steeds onze verhalen volgen op de website www.2as1.be

Je was een van de eersten die vorig jaar vol enthousiasme toezegde om te poseren voor de 3athlon.be verjaardagskalender. Heb je daar eigenlijk veel reacties op gekregen?

Ja, en ze waren wel positief hoor! Al heb ik daar niet al te veel blabla rond gemaakt, ik wou eigenlijk wel gewoon eens weten hoe het zou zijn om daar zo naakt voor de camera te staan 🙂 🙂

kalender_19022007_0007.jpg


Bedankt voor dit interview.
We wensen je alvast veel succes.