Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Croes 5de in wereldbeker

Na een voor 85% geslaagde prestatie in Australië vorige week was het vertrouwen groot bij Peter Croes toen hij afreisde naar Nieuw-Zeeland. Maar wat de Atriac-atleet neerzette in New-Plymouth oversteeg alle verwachtingen. In de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen werd Peter schitterend vijfde. Hij kwam weer vooraan uit het water en reed tijdens het fietsen weg met een kopgroep van 12 atleten, waarbij ook Axel Zeebroek. De Waal kreeg echter af te rekenen met een lekke band en stapte uit de wedstrijd. Croes liep in een sterke laatste run op een 4de plaats toen Kris Gemmell hem in de laatste honderd meter voorbijliep. Een vijfde plaats, na Madrid 2004 het beste wereldbeker resultaat van Peter’s carrière, op 57 seconden van alweer Javier Gomez.