Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs wint in Grasse
Uncategorized

Rob Woestenborghs wint in Grasse

rob_grasse_1.jpgNet terug van de internationale duatlon te Grasse (FRA). Onder een stralende zon hebben we ons weer ruim 1,5h afgebeuld op een loodzwaar parcours. Tijdens het eerste lopen wou ik het tempo zelf bepalen en nam direct de leiding. Vanaf kilometer 2 begon de omvangrijke kopgroep stelselmatig af te slanken. Samen met de Engelsman Richard Hobby bereikte ik wissel. De kopgroep der favorieten (Dodet, Shaw, Marceau, Becker) volgde op 15 seconden.

Eenmaal op de fiets kregen we een lang stuk vals plat, gevolgd door een “colletje” van 4km, voorgeschoteld. Aangezien ik sneller wisselde dan Brit stond ik er alleen voor. Achter mij werkte de kopgroep, op reglementaire afstand, goed samen. Toch kon ik mijn voorsprong uitbreiden tot 45seconden halfweg.

De tweede helft van de wedstrijd kreeg ik het moeilijker en verminderde de voorsprong mondjesmaat. Na het einde van het fietsen hield ik nog 20 seconden over op Sylvain Dodet.

 

Tijdens het 2de lopen kon ik me herpakken en uiteindelijk finishte ik als eerste voor Kral Shaw die Dodet in de spurt versloeg. Nicolas Becker werd 4de voor Richard Hobby. Zeer tevreden kijk ik terug op deze wedstrijd. Ik blijf nog enkele dagen hier om met de groep van Boulouris (Valenti, Derobert, Marceau…) te trainen. Woensdag vertrek ik, via een tussenstop in de Vlaamse Ardennen, richting Spanje om daar zaterdag te starten in de duatlon van Gernica.