Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lander Dircken en Frone Wouters in Lebbeke
Nieuws

Lander Dircken en Frone Wouters in Lebbeke

lander_lebbeke.jpgDe 4de sprint-triatlon van Lebbeke stond deze zondag in het teken van de jeugd. Als universitair kampioenschap trekt deze wedstrijd traditioneel veel jonge beloften aan en ook in deze editie lieten een aantal jonge atleten flink van zich horen. Het zwemmen vond in Lebbeke ’s ochtends in het binnenbad plaats. Sepp Meyers zette daarbij de snelste tijd neer voor Willem Brems. Brems is zijn trainingen rond zwemmen en fietsen aan het opbouwen en dat was tijdens de fietsproef te merken. Hij deed het grote deel van het kopwerk in een kopgroep van vijf. In de tweede fietsronde reed Brems samen met Lander Dircken weg. De twee namen een voorsprong van een halve minuut op een grote achtervolgende groep en dus bleef het spannend in het lopen. Atriac-atleet Lander Dircken bewees daarin de snelste te zijn, al zag hij zijn ploegmaat Yeray Luxem nog gevaarlijk dichtbij komen. Lander behaalde dankzij zijn zege ook de universitaire titel voor de KU Leuven. Yeray sneuvelde uiteindelijk op de tweede plaats. Willem Brems viel net naast het podium toen de oprukkende Paul Embrechts hem in de laatste honderden meters passeerde.

Bij de vrouwen was Frone Wouters oppermachtig. Ze had de elfde zwemtijd overall (6′ op 500 meter) en gaf een voorsprong van anderhalve minuut nooit meer uit handen. De studente van de KU Leuven pakte vlot een nieuwe Belgische titel bij de universitairen. Mieke van Thuyne werd tweede, thuisatlete Esther Schack werd knap derde.

pdf Uitslag duathlon
pdf Uitslag triathlon scratch
pdf Uitslag triathlon per reeks

bekijk de foto’s