Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Stefaan Engels : 3 op een rij
Uncategorized

Interview Stefaan Engels : 3 op een rij

stefaan_engels.jpgJe moet wel een beetje gek zijn…
20 volledige triathlons in één jaar tijd. Dat is waar Stefaan Engels, een triatleet uit Gent, in December vorig jaar aan begon. In die 12 maanden zal Stefaan maar liefst 76km hebben gezwommen, 3600km hebben gefietst en 843,6km hebben gelopen in wedstrijd. Intussen heeft Stefaan er 6 Ironmans opzitten. Op 20 april finishte hij in China voor het 3e weekend op rij in een Ironman. Ik ging vroeg even hoe hij zich voelt, hoe zijn lichaam en geest reageren op deze onmenselijke uitdaging.

Dag Stefaan,

In je Worldtour heb je er nu al 6 Ironmans opzitten. Je bent nu iets meer dan een week thuis na 3 Ironmans in evenveel weekends. Hoe voel je je nu?

Niet zo best…de weerslag is het best te voelen nu ik terug in mijn vertrouwde omgeving ben..Ik ben momenteel heel moe, vooral mentaal moe.

Je moet naast je wedstrijden ook telkens de trip tussen de verschillende landen maken. Hoe verteer je dat?
Ik heb ongeveer een maand slecht geslapen van al dat reizen en het tijdsverschil en dat vreet energie.
Mijn bloedwaarden zijn wel goed, ik recupureer fysiek ontzettend goed, maar mijn gemoedstoestand daarom nog niet… Ik ben ook 6 kg verloren op 1 maand en dat is ook teveel.
China was zo zwaar dat ik er een klein trauma aan overgehouden heb, vooral op mijn voetzolen. Dankzij intens veel massage en veel rusten tussendoor lukt het me om me weer op te laden voor de volgende wedstrijd. Het feit dat het telkens andere omgevingen waren maakte het ook iets makkelijker om er met plezier aan te beginnen..

De volgende wedstrijd is op 24 mei in Lanzarote. Je hebt dus een maand "vakantie". Hoe ziet die periode er uit?
In België blijf ik verder trainen om alles in beweging te houden en ook als een vorm van actieve recuperatie. Mentaal heb ik het ook nodig om een 20u per week te trainen om mijn focus scherp te houden. Lanzarote en Nice zijn ook niet de gemakkelijkste parcours dus fluitend zal het ook niet gaan. Conditioneel lijk ik nog steeds progressie te maken op vlak van uithouding.

Krijg je internationaal wat reactie op je project?
Op elke wedstrijd krijg ik ruime internationale belangstelling. Het is ook te merken op de verschillende sites waar mijn verhaal aan bod komt. Er zijn zelf al spontaan uitnodigingen geweest om deel te nemen aan hun wedstrijden. Ze willen wel eens zo een crazy triatleet aan het werk zien.

Wil je Stefaan steunen in zijn uitdaging, dan kan je vanaf nu een exclusief en gepersonaliseerd T-Shirt of jacket bestellen via zijn website www.worldtour2008.org