Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-team klaar voor 2008
Nieuws

SMO-team klaar voor 2008

smo_logo_klein.jpgVorige week vrijdag werd in het Godshuis in Sint-Laureins het SMO Triatlon Team Meetjesland aan de pers voorgesteld. Eén dag voor hun eerste cruciale optreden in 2008 op het BK voor teams stellen we het SMO-team ook graag aan u voor. Zo maakt u meteen kennis met één van de topfavorieten voor het podium in Landen. In 2007 draaide de ploeg rond vijf atleten: Michael Dewilde, Sander Dobbelaere, Filip Lasoen, Dirk Hellebuyck en Dominic De Caluwé.

Dat was voldoende om voor een resem overwinningen en ereplaatsen te zorgen: winst in het 3athlon.be niet-stayer circuit bij elites en beloftes en een zilveren medaille op de beker van België ploegentriatlon in Sint-Niklaas. In 2007 was “De Rode Brigade” van het SMO-team alomtegenwoordig en mede dankzij de financiële inspanningen van hoofdsponsor Sander Mollet van SMO ziet de toekomst er rooskleurig uit: drie extra toppers, een heuse vrouwenploeg en een twintigtal zogenaamde recreatieve atleten. De triatlonsport zit duidelijk in de lift in het Meetjesland. Getuige hiervan ook de Boerenkreektriatlon van Sint-Laureins, waarvoor de inschrijvingen na twee dagen stopgezet werden wegens volledig volzet. Deze thuiswedstrijd is dan ook één van de hoofddoelen voor het SMO-team in 2008.

Het topteam van SMO is in de breedte gegroeid met drie extra toppers: Joury Gokel (in 2006 brons op het BK halve triatlon Brasschaat en vorig jaar stevigste belager voor Michael Dewilde in het niet-stayer circuit), Simon De Cuyper (Belgisch kampioen sprinttriatlon) en Frederik De Vreese (absolute belofte bij de jeugd en na een paar jaar afwezigheid weer helemaal terug in de triatlonsport). Joury Gokel zal zich dit jaar gaan richten op de niet-stayer wedstrijden en hij wil verder blijven groeien op de lange afstand. Simon De Cuyper spreekt duidelijke podiumambities uit voor het BK kwart in Kortrijk maar zal ook regelmatig de buitenlandse concurrentie mogen testen als lid van de nationale beloftenselectie. En Frederik De Vreese heeft weer de motivatie teruggevonden die vroeger van hem zo’n sterk atleet maakte.

smo-team_2008_600.jpgVan de kern van 2007 blijven dezelfde vijf atleten aan boord. Michael Dewilde stelt zijn hele seizoen in het teken van de Ironman van Hawaii, waarvoor hij zich in Florida vlot kwalificeerde. Tussendoor wil hij voor een vierde keer de triatlon van Sint-Laureins winnen. Andere hoofddoelen: het BK halve triatlon in Brasschaat en de Marc Herremans Classic. Dominic De Caluwé bereidt zich voor op zijn eerste volledige triatlon: de mythische Quelle Challenge in Roth. Sander Dobbelaere blijft volgens zijn ploegmaats verder groeien en ook van Filip Lasoen worden een aantal ereplaatsen verwacht. Dirk Hellebuyck hoopt dan weer om in 2008 zonder blessures voor een zoveelste keer Almere uit te lopen.

Bij de dames vallen twee duatlontoppers op: Mieke Depoortere (meervoudig Belgisch kampioene duatlon) en Miek Vyncke (viervoudig wereldkampioene). Die laatste ligt in de lappenmand na een zware valpartij in de Nederlandse wielerronde van Drenthe. Ze blijft echter positief en hoopt nog voor het WK duatlon lange afstand in Geel hersteld te zijn van haar elleboogbreuk en sleutelbeenbreuk. Mieke Depoortere heeft haar seizoensplanning aan moeten passen door een voetblessure, maar ze gaat in Landen wel voluit voor de ploegentitel met de twee andere nieuwkomers bij de vrouwen, Melanie Matthijs en Floor Devriendt. Ondertussen hebben ook de zogenaamde recreatieve atleten al van zich laten spreken, met Tom van der Hoogerstraete als boegbeeld. De sterke zwemmer zal competitiezwemmen met triatlon blijven combineren, maar bewees met een derde plaats in Oostende uit het juiste SMO-hout gesneden te zijn. Voor hem volgt in Landen een eerste grote test als hij samen met de toppers mag starten in de rush naar een podiumplaats. SMO-ploegen in Landen: Triatlon: Sander Dobbelaere, Tom van der Hoogerstraete, Michael Dewilde, Frederik Devreese, Joury Gokel, Dominic De Caluwé en gelegenheids SMO-atleet Erik-Simon Strijk uit Nederland.

Duatlon: Mieke Depoortere, Melanie Matthijs en Floor Devriendt.

http://teamsmo.googlepages.com/