Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

ATRIAC collectief sterk in Landen

Op 1 mei had het BK ploegenduatlon en -triatlon plaats in Landen, een wedstrijd op de korte afstand, met als doel in groep te finishen. Er namen 4 ATRIAC-ploegen deel die stuk voor stuk zorgden voor knappe prestaties.

In de duatlonwedstrijd nam ATRIAC deel met een herenploeg samengesteld uit Bart Aernouts, Kurt Jurgens, Yeray Luxem, Wim Van Leene en Wim De Cort. Ze behaalden de derde plaats.

Sofie Goos, nog steeds in voorbereiding voor de Ironman in Lanzarote, Katrien Verstuyft, Veerle Leeten, Heidi Veramme en Doumic Letot vormden de ATRIAC ladies ploeg in de triatlonwedstrijd. Deze dames kwamen als tweede uit het water en door een snelle wissel lagen ze vanaf dat moment op kop. Deze plaats hebben ze niet meer afgegeven, wat dus goud betekent voor de damesploeg van ATRIAC.

De eerste herenploeg werd gevormd door handenvol jong talent: Lander Dircken, Marc Geerts, Thomas Jurgens, Peter Denteneer, Bram Crickemans en Karel Smet. Peter Croes kon er helaas niet bij zijn. Hij zat op het vliegtuig richting Zuid-Afrika, waar hij dit weekend in Richards Bay zal proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Peter had op de luchthaven nog wel even de tijd genomen om een aanmoedigend sms-je te sturen aan zijn ploegmakkers.
De ATRIAC ploeg met aanstormend talent, zorgde voor een flinke dosis spanning tot de laatste seconden. Ze kwamen als eerste uit het water, reden op kop tijdens het fietsen en namen ook de leiding tijdens het grootste deel van het lopen. Op enkele seconden van de finish werd de vijfde atleet geklopt door de ploeg uit Mol (SMO), zodat ATRIAC heren1 zilver haalde. Een resultaat waar ATRIAC terecht fier mag op zijn, wetende dat in deze ploeg twee jonge snaken, Thomas (15) en Peter (17), meedraaiden. Dat belooft voor de toekomst.
De tweede herenploeg van ATRIAC behaalde de vijfde plaats.