Nieuws

Koen Veramme en Frone Wouters winnen 1/8ste Geel

In het voorprogramma van de 3-sterren niet-stayer kwarttriatlon stond er in Geel veel schoon volk aan de start van de 1/8ste triatlon, over 500m zwemmen, 30km fietsen en 5km lopen. Bij de mannen zagen we de wederopstanding van Dirk Hellebuyck. De SMO-atleet kende vorig seizoen veel pech door een voetblessure. Nu kwam hij in Geel vooraan uit het water en speelde hij tijdens het fietsen ook een bepalende rol. Uiteindelijk liep hij naar een negende plaats overall en een derde plaats als veteraan. Bij de seniores werd het een strijd tussen sterke fietser Mario Appermans en youngsters Koen Veramme en Yeray Luxem. Uiteindelijk maakten die laatste het onder mekaar uit voor de zege. Veramme hield daarbij aan de finish een handvol seconden over op Luxem. Appermans werd derde. Tom van der Hoogerstraete finishte vierde.

Bij de dames won Frone Wouters overtuigend. Na Lebbeke was het de tweede overwinning van het seizoen voor de Leuvense atlete. Achter haar werd er fel gestreden om de andere podiumplaatsen. Uiteindelijk haalde KTT-atlete Bianca Bellekens het voor haar clubgenote Ellen Van Loy.