Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met  Chis Schepers & Celine Rositano
Uncategorized

Interview met Chis Schepers & Celine Rositano

Céline RositanoChris Schepers Celine Rositano en Chris Schepers, een triathlon koppel dat al enkele jaren mee draait in België en zelfs internationaal. Op het BK in Landen, afgelopen 1 mei, waren ze allebei nog goed voor een podium plaats.

Samen hebben ze een loopscpeciaalzaak opgericht in het limburgse Bree en moesten ze door blessures hun voorbereiding wat terug schroeven. Ik sprak met hen over het seizoen 2008. 

Dag Celine en Chris,
Het seizoen is nog maar begonnen, en jullie zijn al goed op dreef! Een overwinning in Frankrijk voor Céline, en 2 podia op het BK voor ploegen in Landen. Jullie hebben dus een goede voorbereidending achter de rug?

Chris: Mijn voorbereiding heeft wat vertraging opgelopen, eind november heb ik 2 maanden stilgelegen wegens een stressfractuur in het kuitbeen en eind februari stond de opening van onze hardloopspeciaalzaak gepland. Dus bleef er niet veel tijd meer over.  Nu is het een kwestie van plannen maar het is niet simpel.  Ik start mijn seizoen dan ook wat later zodat ik nog wat tijd heb om bij te trainen.
Céline: In november kreeg ik te horen dat ik niet meer bij de Waalse elite selectie zat en heb er toen even aan gedacht de brui aan te geven, maar tijdens een stage met mijn Franse club van Parthenay heb ik snel mijn motivatie teruggevonden.  Mijn trainingsarbeid is ook wat teruggeschroefd (vooral het fietsen) wegens een blessure en ook omwille van de winkel die ik samen doe met Chris.

Wat zijn jullie doelstellingen voor 2008?

Chris: ¼ Hamme, BK ¼, ¼ Lommel, … . Verder ga ik ook enkele stratenloopjes doen.
Céline: Grand Prix circuit in Frankrijk, en regionale wedstrijden voor mijn club Parthenay. In Belgie ga ik misschien enkele wedstrijden doen voor TriGt, het BK ¼ zal er jammer genoeg niet bijzitten. Deze wedstrijd valt juist samen met een GP.

Hoe is het om als triathlon koppel samen te leven? Is het eerder een voordeel of eerder een nadeel dat jullie allebei aan triathlon doen?
Chris: Ik vind het een voordeel, we weten alle 2 dat je bijna dagelijks moet trainen, dus er is begrip voor de trainingsuren.  Een niet sportief iemand begrijpt niet altijd dat je dagelijks bezet bent door een training.  Het werkt ook motiverend, je moet niet altijd alleen vertrekken.
Céline: Triathlon is niet altijd even gemakkelijk en gelukkig is Chris er dan om me te motiveren.
Bvb. ’s Morgens staan we altijd om 6u25 op om te gaan zwemmen en dikwijls heb ik meer zin om te blijven liggen, maar gelukkig ziet Chris dat anders.

Trainen jullie vaak samen?
Chris: We doen meestal de zelfde zwemtrainingen maar ieder op zijn niveau, fietsen doen we veel samen maar lopen doen we elk op ons eigen.
Céline: Zwemmen doen we naast elkaar, fietsen achter elkaar(Chris vanvoor wel te verstaan) en voor het lopen gaat ieder zijn weg.

Jullie baten sinds kort ook een eigen zaak uit. Hoe is dat idee gekomen?
Chris & Céline: We hebben altijd veel tijd gestoken in het triathlon, stages, verplaatsingen naar het buitenland voor wedstrijden,… Hiervoor hadden we dan ook een keuze gemaakt voor een flexible job als badmeester te nemen. Dit bracht niet meteen de grootste financiele zekerheid mee.

Op een bepaald moment wil je dan toch een stapje verder in het leven en dan was er de keuze: terug het onderwijs in(ben regent T.O) voor mij, voor Céline was het niet simpel om als opvoedster in het nederlands te werken, of om samen een hardloopspeciaalzaak te beginnen.  Na enig overleg bleek al snel duidelijk dat het de hardloopspeciaalzaak zou worden. C&C running !
Ondertussen zijn we meer dan 2 maanden open en het valt ons tot nog toe mee

Hebben jullie reacties gekregen op jullie naaktverschijning op de 3athlon.be verjaardagskalender?
Chris & Céline: Ja, de mensen vonden het wel tof, ze wilden dan ook weten als het niet genant was om te doen, enz..  Zeer leuk idee trouwens.

We wensen jullie veel succes met de zaak en het komende seizoen.
Bedankt, hetzelfde voor jou en je website.
Tot binnenkort.

celine_chris.jpg