Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

3de Capino Duatlon Wevelgem (18/05)

Op zondag 18 mei 2008 vindt de 3de Capino Duatlon Wevelgem plaats. Naast het Belgisch Kampioenschap duatlon voor de jeugd en een recreatieve duatlon staat er ook een competitieve niet-stayer wedstrijd op het programma, de 3e manche van het BeNed niet-stayer duathlon circuit.

120 jeugdatleten, verspreid over de verschillende categorieën, zullen strijden om de Belgische titel. Er kondigen zich dan ook spannende wedstrijden aan. Bij de jeugd B heren zijn Christophe De Keyser, Jelle Geens en Dieter Claus de topfavorieten. Karen Neyrinck start bij de dames als de te kloppen vrouw, zij zal echter wel moeten afrekenen met Charlotte Deldaele en Elodie Lagae. Bij de junioren zal Tim Van Hemel er hoogstwaarschijnlijk opnieuw met kop en schouders bovenuit steken. Al kan Maxime Verstraete misschien voor de verrassing zorgen.

Na het BK jeugdduatlon gaat de recreatieve duatlon van start. Deze wedstrijd staat ook open voor bedrijven en duo’s. Afstanden: 3,3km lopen – 16,4km fietsen – 1,5km lopen.
De eerste 6 vrouwen en 7 heren krijgen waardebonnen van fietswinkel Capino en sportwinkel Joris Lauwers (t.w.v. 400€). 

We eindigen de dag met een niet-stayer wedstrijd (10-40-5).
De niet-stayer wedstrijd voor de elite is een groot succes geworden. De 135 reeds ingeschreven atleten bewijzen dat het niet-stayeren in trek is en dat het goed gaat met de duatlonsport! De wedstrijd maakt deel uit van het Belgisch-Nederlands duatloncircuit 2008, heel wat toppers staan dan ook aan de start.

De topfavorieten zijn Koen Maris, Kris Coddens en Armand Vandersmissen. Outsiders zijn Jeroen Maetens, Nicolas D’Harveng, Johan Schoors en Jeremy Boulogne. Langs West-Vlaamse kant is het vooral uitkijken naar Jochen Neyrinck, Dirk Verleyen en Bart Verkaemer. Voor Jochen is het bovendien een echte thuiswedstrijd.
De prijzenpot bedraagt 3000€.

Er worden meer dan 300 atleten aan de start verwacht. 
De voorinschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 16 mei.
Daginschrijvingen zijn nog mogelijk (+5€)!
 
Meer info en inschrijvingen, www.duatlonwevelgem.be