Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Non-drafting duathlon Wevelgem (Kris Coddens)

Kris Coddens kreeg enkele dagen geleden pas te horen dat hij volgend weekend naar het EK mag. Hij startte gisteren in Wevelgem bij wijze van training. De conditie van de Torhoutenaar is blijkbaar zo goed, dat hij zelfs op "training-niveau" de overwinning kon pakken. Hier het verslag door Kris Coddens.

De derde manche van het BENED non-drafting circuit vond vandaag plaats in Wevelgem. Ik wilde me niet te veel forceren om volgende week op het EK en over 2 weken in Torhout nog voldoende fris aan de start te komen. De laatste dagen had ik bovendien nog een verkoudheid te pakken dus de ambities waren matig vandaag.

De concurrentie moest vooral komen van Armand Van Der Smissen, Jeroen Maetens, Jeremy Boulogne en hoe zou het zijn met Koen Maris? Van bij de start nam ik ongeveer onmiddellijk de leiding en bleef ongeveer de hele 10 kilometer het tempo bepalen. Omdat ik me niet wilde overdoen hield ik het gezapig, en zo liepen we lang met een 5-tal waar uiteindelijk enkel Armand en Jeroen van overbleven. Van m’n verkoudheid bleek ik tot hier toe geen last te hebben.

In het fietsen vertrok ik als snelste met Jeroen en Armand in m’n spoor. Ik voelde me goed op de fiets in de hoop dat ik niet zou stilvallen. Na de 3de van de vier ronden had Jeroen de rollen moeten lossen, en zoals ik al heel de koers vreesde kwam Armand me voorbij. Zelf was ik nog niet stilgevallen en ik kon vlot z’n spoor volgen. Halfweg de laatste ronde vond ik het niet meer zo hard gaan, en nam ik terug de kop over.

Kort op elkaar kwamen we de wisselzone binnen, waar ik wat sneller uit kon vertrekken. Met het oog op de komende 2 weken vroeg ik me af hoe kalm ik me moest houden want aan de kop van de wedstrijd is dat niet evident. Ik kon snel een behoorlijke kloof slaan en zag dat Armand niet meer aandrong. Ik kon dan ook op een comfortabel tempo de wedstrijd uitlopen en winnen.

Gezien de magere ambitie vooraf was ik heel tevreden met deze overwinning. Bovendien is het m’n eerste van het seizoen, sta ik nu leider in het BENED circuit en was dit een wedstrijd in de streek van m’n schoonfamilie. Dit alles gaf m’n overwinning extra kleur. Wie m’n overwinning zelf graag in kleur ziet kijkt best vandaag of morgen nog eens naar het sportnieuws op WTV.

Nu is het vooral de bedoeling om zo snel en goed mogelijk te recupereren om in Griekenland te tonen dat ik m’n selectie in de ploeg meer dan verdien.

Sportieve groeten, Kris
(http://sporter.topsporters.net/coddensk)

Klik hier voor de volledige uitslag