Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voorstelling teamcomeplast
Nieuws

Voorstelling teamcomeplast

teamcomeplast.jpgJe ziet het fenomeen meer een meer opduiken in de tri- en duathlon sport: teams. Groepjes atleten die samen op zoek gaan naar sponsers en op die manier, over clubgrenzen heen, samen een team gaan vormen. Een nieuw team dat onlangs werd opgericht is Teamcomeplast. Ik sprak met Sebastien "Sebbe" Kerkhove over hun initiatief.


Waar staat het teamcomeplast team voor? Vanwaar het idee?

Comeplast is de naam van onze hoofdsponsor. Het is een bedrijf gevestigd in Ronse die gespecialiseerd is in inox en PVC constructies. Mede-atleet Sebbe Kerkove kwam op het idee om dit team uit de grond te stampen. Zijn idee kwam oorspronkelijk om zijn toen persoonlijke sponsor meer rendabiliteit te gunnen. Bij sponsoring gaat het vooral om zichtbaarheid. Mensen reageren al dan niet bewust of in het onderbewust zijn op het visueel aspect. Als ze iets herkennen in de positieve zin zal men er sneller vertrouwen in hebben. Zo is dit ook in de marketing en reclame. Sebbe is iemand die commercieel zeer sterk in zijn schoenen staat en op dat gebied weet van aanpakken. Hij wou dus voor de sponsor een maximum aan zichtbaarheid bieden als wederdienst voor de financiële ondersteuning. Als volgt is hij in eigen vrienden- en atleten kring op zoek gegaan naar het ideale team om zijn doel te bereiken.  Hoofdsponsor was al snel duidelijk, namelijk Comeplast. Toen is hij opzoek gegaan naar de leden. Hij wou voor elke tak binnen de triathlon een atleet. Op de lange afstand was dit al heel snel duidelijk dat het zijn maatje Nick Baelus ging worden. Daar ik met Sebbe een aantal jaren een goede verstandhouding had bij KTDC had hij mij gevraagd om voor de korte afstand te gaan. Bij de jeugd is het zijn eigen poulain Charles Declerq geworden, die nu aan zijn eerste jaar triathlon begonnen is en duidelijk potten zal breken. Bij de dames is er wel wat verwarring geweest. Een eerste persoon had al een mooi voorstel gekregen bij haar eigen club en de tweede persoon was hel enthousiast tot ze op het idee kwam om voor kindjes te gaan (wat wij uiteraard alleen maar toejuichen) maar dan hebben we uiteindelijk beslist om momenteel geen vrouw in ons midden te nemen. Daarna is ook Pablo Paul Embrechts er bij gekomen, deze zal ook de korte afstand voor zijn rekening nemen maar vooral het X-Terra gebeuren onveilig gaan maken. Het is echt niet simpel om zo een team in mekaar te knutselen maar met iedereens hulp begint alles op zijn pootjes terecht te komen. Momenteel denk ik dat we reeds onze stempel gedrukt hebben en hopen we op ons elan te kunnen verder gaan.

Is het een echte club, of zijn het atleten die in andere clubs lid zijn?
Nee, het is dus geen club waar iedereen zich kan aansluiten. Het is een team en dat willen we ook zo houden. Paul en Nick hebben beslist om bij hun huidige club HETRIC te blijven. Sebbe, Koen en Charles hebben de overstap gemaakt naar ATRIAC. Maar we komen uit onder atleten van ‘TEAM COMEPLAST’

Wie zijn de leden?
Nick ‘de badmuts’ Baelus uit Lille, ‘Techno’ Koen Veramme uit Leuven, ‘Pablo’ Paul Embrechts uit Tielen , ‘de Sebbe’ Sebastien Kerkove uit Kaster, Charles Declercq uit Waregem

Wat zijn de doelstellingen voor 2008?
De eerste en belangrijkste doelstelling dit jaar is de bekendmaking van het team en vooral zoveel mogelijk in positieve zin opvallen. Hopelijk kunnen we met het team zoveel mogelijk mooie resultaten halen.

Wat zijn de lange termijn doelstellingen?
OP lange termijn hopen wij om met het team echt succesvol te worden in binnen- en buitenland en misschien dan ook met een dame in ons midden. Uiteraard hopen we om steeds te kunnen terugvallen op gemotiveerde sponsors daar het echt niet makkelijk is om mensen te overtuigen te gaan investeren in een triathlonteam. Wij zijn in de eerste plaats een groep vrienden en dat willen wij blijven!
Neem zeker eens een kijkje op onze website: www.teamcomeplast.be