Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gezamenlijk dromen van Klagenfurt
Nieuws

Gezamenlijk dromen van Klagenfurt

Voor veel (zo niet voor alle) triatleten is het deelnemen aan een Ironman dé ultieme uitdaging. Met uitdagingen is het echter zoals met flessen goede wijn: pas als je ze kunt delen komen ze écht tot hun recht. Met die gedachte in het achterhoofd trekken begin juli een 20-tal atleten van het Triatlon door Brugge Triteam naar de Kärnten Ironman Austria, zoals de Ironman van Klagenfurt officieel heet.

triteam.jpg

Het Triatlon door Brugge Triteam ontstond een drietal jaar geleden uit de succesvolle Triatlon door Brugge en vulde de leemte op die was ontstaan na het wegvallen van het Triathlon Team Brugge (TTB). Zowel vroegere TTB-leden als atleten die via de Triatlon door Brugge hun eerste stappen in de triatlonwereld hadden gezet stapten in het nieuwe team. 

,,Ongeveer anderhalf jaar terug begonnen we met enkele leden te dromen van een Ironman. We hadden wat kwarttriatlons afgelegd en enkelen hadden zich ook al eens aan halve triatlon gewaagd. Zo bracht het ene het andere mee”, vertelt bestuurslid Ivan Desmidt. Die dromen werden concreet toen in juni 2007 iemand opperde om gezamenlijk deel te nemen aan de Ironman van Klagenfurt en de wedstrijd dan maar meteen als een soort van Teamkampioenschap over de Lange Afstand te gaan beschouwen.

Toen op 9 juli de inschrijvingen van start gingen, werd vanaf middernacht op heel wat Brugse pc’s naar de wedstrijdsite gesurft. Toen de organisatoren 19 uur later meldden dat de wedstrijd in een recordtempo was volgelopen, bleek dat een 20-tal Triteam-atleten erin geslaagd was om één van de felbegeerde startbewijzen te pakken te krijgen. ,,Vanaf september begon voor de meesten de concrete voorbereiding”, vertelt Desmidt. En voor die voorbereiding bleken ze in Brugge op rozen te zitten. Het team telt immers een aantal trainers onder de eigen leden. Zo kon een aantal atleten met trainingschema’s van Gino Minnebo aan de slag, terwijl Bart Ysebaert dan weer anderen van trainingsvoer voorzag. Nog anderen haalden hun info en schema’s via tal van parallelle kanalen in huis. ,,Doordat iedereen er meteen serieus in vloog, ging het niveau van het hele team in korte tijd sterk omhoog”, klinkt het. Ondanks die stevige aanpak bleek er toch ruimte voor persoonlijke ambities. Zo komt het gros straks aan de start met de bedoeling om voor het eerst van een Ironman te proeven, terwijl enkelingen zoals Marc Pollet met onvervalste Hawaii-ambities aan de start verschijnen. Of iedereen erin slaagt om zijn wensen en dromen te verwezenlijken, weten we op 13 juli. 

Meer info op: www.triteam.be