Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag BVS Torhout (Joerie Vansteelant)

Eergisteren was er de memorial ter ere van Benny, een wedstrijd die mij uiteraard heel nauw aan het hart ligt en die ik absoluut wilde winnen. In het begin heb ik, samen met Kris Coddens, de organisatoren een handje toegestoken door hier en daar wat tips te geven. Daarna heb ik alles wat van op de zijlijn gevolgd omdat ik mij moest concentreren op de sport.

Alle goeie Belgen waren aanwezig op deze wedstrijd en ook enkele buitenlandse toppers. De wedstrijd was een intervallduatlon met afstanden 10 km lopen, 30 km fietsen, 5 km lopen, 30 km fietsen en nogmaals 5 km lopen. Omdat de totaalafstanden overeenkomen met de langere afstand mocht er niet gestayerd worden en was het dus elk voor zich.

Omdat het allemaal kortere afstanden zijn is dit nogal gevaarlijk om snel van start te gaan. Het tempo tijdens de eerste 10 km lopen lag dan ook nogal vrij hoog voor een lange afstand. Al heel snel was er een een kopgroepje met Bart Aernouts, Jurgen Dereere, Rob Woestenborghs en mezelf. Rob moest na een 3-tal km stoppen wegens een blessure. Na 10 km kwamen we voor de eerste maal de wisselzonen binnen met een voorsprong van ca. 40 sec op Kris Coddens en 1min10sec op een groepje met de andere favorieten.

Eenmaal op de fiets probeerde ik direct een hoog tempo op te leggen met de bedoeling er alleen vandoor te gaan. Jurgen Dereere moest bijna onmiddellijk passen en Bart Aernouts na iets meer dan 10 km. Daarna was het nog een hele opdracht en dus de bedoeling om mijn voorsprong wat verder uit te diepen. Na 30 km fietsen kwam ik de tweede wissel binnen met een toch al vrij comfortabele voorsprong van 1min20sec op Bart en meer dan 3min op Jurgen.

Het is altijd een verrassing hoe de benen zullen aanvoelen na het fietsen, maar gelukkig viel dit heel goed mee. Fantastisch aangemoedigd door de vele supporters bouwde ik mijn voorsprong op Bart verder uit tot meer dan twee minuten. Na 5 km lopen moesten we terug op de fiets voor 30 km en dit voelde al heel wat minder goed aan. De grote kracht was weg en het was echt afzien, maar toch nam mijn voorsprong verder toe, wat een hele geruststelling was.

Uiteindelijk kon ik aan het laatste looponderdeel van 5 km beginnen met 4min voorsprong op Bart en meer dan 6min30sec op Jurgen. Gelukkig dat ik niks meer hoefde te forceren want ik voelde toch stilaan de batterijen leeglopen! Uitermate tevreden, maar toch met een dubbel gevoel, won ik deze wedstrijd voor eigen volk.

De organisatie was schitterend en er waren heel veel toeschouwers. Soms had ik het gevoel dat heel Torhout voor mij aan het supporteren was, ongelooflijk! Benny zou uitermate fier geweest zijn op deze wedstrijd.

Nu enkele dagen rusten en dan start ik mijn voorbereiding op het WK lange afstand op 10 augustus in Geel. Ik zal er alles aan doen om daar mijn wereldtitel te verlengen!

Groeten,
Joerie.