Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO team blijft in het Meetjesland dit weekend
Nieuws

SMO team blijft in het Meetjesland dit weekend

frederik_dv.jpgVoor het SMO-Triatlon Team Meetjesland staat het komende weekend de vijfde teamwedstrijd in het niet stayercircuit op het programma. De weg brengt onze Meetjeslandse triatleten naar de thuisbasis Eeklo voor een recreatieve kwart triatlon. Op zondag 29 juni staat 1000m zwemmen op het programma in de Eeklose vaart. Het startschot wordt gegeven om 13u30, dan duiken 200-atleten ter hoogte van Nieuwendorpe brug in het water en komen ter hoogte van de slipkaai van de jachthaven uit het water. De wisselzone en finish zijn gelegen ter hoogte van de jachthaven (Nieuwendorpe). De Rhino-triatlon is een initiatief van twee leden van MTV, van het eerste uur: Philippe en Luc De Wispelaere. De Meetjeslandse Triatlon Vereniging organiseert deze wedstrijd ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan.

Het fietsparcours van 38 km, over 2 selectieve ronden, loopt richting Maldegem naar het hoogste punt van het Meetjesland, de Kampel. Als afsluiter lopen de atleten 10 kilometer, verdeeld over 3 ronden, in het industriepark van Eeklo. De aankomst ligt ter hoogte van het slachthuis. De eerste atleten zullen omstreeks 15u de finish bereiken.

Bij de favorieten voor de overwinning is het uitkijken naar de SMO-atleten Frederiek De Vreese en de recente provinciale kampioen Sander Dobbelaere. De 28-jarige De Vreese bewees zijn progressie de laatste weken en in Brugge kwam hij nog samen met de meervoudig Ironmanwinnaar Luc Van Lierde uit het water. En wil zich zeker tonen aan het thuispubliek. Een andere favoriet voor het podium, de 21-jarige Watervlietse atleet Sander Dobbelaere is gebrand op een knappe prestatie en hoopt zijn demonstratie in de Boerekreektriatlon extra kracht bij te zetten. Deze SMO-atleten zullen zeker zware concurrentie krijgen van Steven Van Herseile, deze Meetjeslander bewees de laatste weken terug op topniveau te presteren als in zijn beste jaren.

Verder is het in het heren-veld uitkijken naar de prestaties van topzwemmers Tom Vander Hoogerstraete en Frederik Dormaels, die zeker bij de eersten aan wal zullen kopen. Hardrijders Wim De Doncker en Jan Peiren zullen trachten vanuit de achtergrond naar voor te geraken op hun tijdritbolides. Ook de Eeklonaars Dirk Hellebuyck en Filip Lasoen, volgende week van start in de Ironman Frankfurt, hopen op een knappe prestatie in hun geboorteplaats.

Bij de dames is de Gentse dokteres Francoise Wellekens de torenhoge favoriete. De Brugse Peggy Claerbout zal trachten het podium te vervolledigen. Verder is het uitkijken naar de prestaties van de SMO-atletes Melanie Matthys en Floor De Vriendt.

Om 16.30 uur start in de Nijverheidskaai een Trial-show gebracht door de club van de gebroeders Belaey. Voor de kleinsten is er doorlopend een springkasteel en in het secretariaat, waar om 17.30 uur de huldiging van de winnaars plaatsvindt.

Enkele andere SMO-atleten zijn actief in enkele sterk bezette wedstrijden dit weekend. Zo start triatleet Michael Dewilde in het Belgisch Kampioenschap Lange afstand te Brasschaat. Deze internationale telt tevens mee als ITU Long Distance Serie en kent een van de sterkste deelnemersvelden sinds jaren. De Eeklonaar tracht op het Belgisch Kampioenschap de eer van de Meetjeslanders hoog te houden en mikt op een top 10 plaats op het BK.

Simon De Cuyper, de Belgisch Kampioen sprinttriatlon 2007, hoopt in het Nederlandse Holten een knappe prestatie neer te zetten op de ITU Olympic Distance Premium Cup. Na een zware examenperiode hoopt hij zich te kunnen uitleven tussen het internationale triatlongeweld. Een internationaal sterk bezette wedstrijd, waar de laatste punten voor een Olympisch ticket kunnen gegrepen worden.