Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Leerling klopt leermeester in Kortrijk
Nieuws

Leerling klopt leermeester in Kortrijk

bk_triathlon_kortrijk_202.jpgbk_triathlon_kortrijk_197.jpg

Vandaag vond in Kortrijk het Belgisch Kampioenschap OD triathlon plaats. Er werd hard gestreden en de wedstrijd bleef bloedstollend spannend tot de laatste meters. Simon De Cuyper, tot voor kort leerling van de topsportschool, haalde de titel voor de leraar van de topsportschool Stijn Goris. Lander Dircken pakte de 3e plaats. 

Bij de dames was het Joke Coysman die voor het eerst Belgisch Kampioen op haar visitekaartjes mag schrijven. Zij had Brasschaat blijkbaar beter verteerd dan Sofie Goos, die met een 2e plaats tevreden moest zijn. Het brons ging naar Katrien Verstuyft. 

zeebroek.jpg Het minder goede nieuws kwam rond de middag, dat topfavoriet Axel Zeebroek niet zou starten in Kortrijk. Er werd gezegd dat Axel gisteren gevallen was. Het verhaal klopte niet helemaal. Axel kreeg gisteren in het zwembad een klapdeur tegen zijn gezicht door een spelend kind dat de deur wild open stampte. Het gevolg is een dik blauw oog; Axel startte toch en maakte de wedstrijd tot en met de fietsproef, waarna hij eerder anoniem de wedstrijd uitliep.

Na 1500m zwemmen kwam Axel Zeebroek als eerste uit het water, voor Willem Brems en Peter Denteneer. Brems ging aanvankelijk nog mee met Zeebroek, maar zou later de strijd staken. Tijdens het fietsen kwam een groepje met o.a. Stijn Goris, Peter Denteneer en Tom Vander Hogerstraeten tot vlak bij de kok van de wedstrijd. Achterin werd hard gejaagd door Marc Geerts, Lander Dircken, Cederic Slock, Frederik De Vreese, Simon De Cuyper en Wouter Monchy. Bij de 2e wissel kwam Axel Zeebroek als eerste binnen, maar het was Stijn Goris die direct het voortouw nam. Een bijzonder sterk lopende Simon De Cuyper zette de aanval in, en pakte Stijn Goris in de 2e ronde. De Cuyper hield stand en pakte na de Belgische titel sprint in 2007 nu ook de Belgische titel OD.

Bij de dames kwam Jolien Lewyllie als eerste uit het water, vlak voor Katrien Verstuyft. Frone Wouters volgde op ee, 20 seconden, Joke Coysman en Doumic Letot hadden een 30 seconden achterstand. Lewyllie ging als eerste alleen aan het fietsen, maar als snel werd er een groepje gevormd. Bij T2 ging Joke Cosman er als eerste vandoor en hield er direct een strak tempo op na om zo snel mogelijk een gat te slaan op de achtervolgers. Sofie Goos, nog een minuut achter bij T2, liep een sterk nummer, maar raakte niet tot bij Coysman en moest het met de 2e plaats stellen. Voor Katrien Verstuyft was dit haar eerste BK triathlon, zij mocht als debutante direct het brons meenemen.

Foto’s zijn beschikbaar in ons fotoalbum

pdf Uitslag BK triathlon Kortrijk 2008