Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
LD triathlon hoogdag in België
Nieuws

LD triathlon hoogdag in België

ldweekend.gif

Zondag 3 augustus is ongetwijfeld een hoogdag voor het Belgische LD triathlon. Bijna 1000 Belgische en nog een 500 buitenlandse atleten zullen in ons land een halve triathlon trachten af te leggen.
De Antwerp Ironman is aan zijn 3e editie (in de huideige vorm) toe. Dit jaar gaan er 1060 atleten van start. 525 uit eigen land, de andere 535 komen uit 28 andere landen. In Eupen staan er 414 atleten op de startlijst.

De meeste media aandacht zal uiteraard naar Antwerpen gaan. Uit eigen land staat de absolute top aan de start Marino Vanhoenacker, 2 weken geleden nog winnaar van de Ironman Klagenfurt verdedigt zijn Antwerpse titel tegen ondermeer Rutger Beke, Luc Van Lierde, Bert Jammaer (winnaar Lanzarote dit jaar) en kersvers Belgisch kampioen Dennis Devriendt. Ook Dirk Van Gossum (8e in Lanzarote dit jaar), Stijn Demeulemeester en Gerrit Schellens zullen voor het nodige weerwerk zorgen. 

Uit Groot-Brittanië komt Andrew Johns, de nummer 2 in Antwerpen vorig jaar. Finland stuurt 2 Teemu’s naar Antwerpen. Teemu Toivanen won vorig jaar in Almere en werd dit jaar 2e in Lanzarote na IronBerje. Teemu Lemmettyla werd dit jaar 9e in Lanzarote.

Bij de dames zijn Belgisch kampioene Tine Deckers, Sofie Goos en Mieke Dupont de favorieten. Zij nemen het op tegen de Nederlandse Yvonne Van Vlerken, de winnares en wereldrecordhoudster van de laatste editie van de triathlon in Roth. Uit Australie komt zware concurrentie van Rebecca Preston, de winnares in Antwerpen vorig jaar. De Zwitserse Belinda Granger wist dit jaar al de Ironmans van Maleisië en China op haar naam te schrijven.

3athlon.be zal in Antwerpen aanwezig zijn met 2 fotografen