Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gerrit Schellens topfavoriet in eigen stad
Nieuws

Gerrit Schellens topfavoriet in eigen stad

gerritschellenslommel2006.jpgOp zondag 10 augustus verzamelen opnieuw heel wat nationale toppers in Lommel op de 21e editie van de Hoeks Kwarttriathlon. Tweevoudig Ironmanwinnaar Gerrit Schellens start in eigen stad als uitgesproken favoriet. Naast de tweesterren kwarttriathlon, de enige in Limburg, is er ook een Iron Kid, een just 4 fun 3atlon en een trio-promo-jeugdtriathlon. Daarmee mag Lommel zich tot een van de grotere triathlonhappenings in België rekenen.

In de niet-stayer kwarttriathlon (1500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) zullen alle ogen gericht zijn op Lommelaar Gerrit Schellens. De 42-jarige triatleet, in 2006 nog winnaar van de Hoeks Kwarttriathlon, is weer helemaal terug na een jaar blessureleed en wil dat voor eigen publiek graag bewijzen. Op 3 augustus jongstleden werd hij bij zijn comeback in de Antwerp Ironman 70.3 twaalfde.

De concurrentie zal er evenwel alles aan doen om Schellens van het hoogste schavotje te houden. Titelverdediger en eeuwige rivaal in Lommel Koen Hoeyberghs mag dan wel niet van de partij zijn, de nummers twee en drie van vorig jaar, Chris Schepers (TriGT) en Karel Smet (ATRIAC) zijn dat wel. Verder is het ondermeer uitkijken naar Lommelaar Bart Geysen (LT, 7e BK kwarttriathlon bij de H24), Dirk Baelus (LT, 9e halve triathlon Leuven) en Gert Goedhart (GETC, 1e BK Kwarttriathlon bij de H40).

Bij de vrouwen is Sofie Goos (ATRIAC) de favoriete om Kristien Vleugels op te volgen. Goos won eerder dit jaar de kwarttriathlon in Kapelle-op-den-Bos en behaalde zilver op zowel het BK Kwarttriathlon als op het BK over de lange afstand. Dat deze 28-jarige Antwerpse een internationale topper is op het lange werk, bewezen haar recente 4e plaats in de Antwerp Ironman 70.3 en haar 7e plaats in de Ironman van Lanzarote.

In Lommel mag Goos weerwerk verwachten van onder andere Marjolein Truyers (3CT), vorig jaar nog tweede op de Hoeks Kwarttriathlon, en Celine Rositano (TriGT), de naar Bree uitgeweken Waalse triatlete die in 2006 nog Belgisch kampioen Kwarttriathlon was en vooral deelneemt aan Franse GP-wedstrijden. Met Christel Van Eesbeek en Lieve Cappaert-Paulus komen de nummers één en twee van het BK Kwarttriathlon bij de D40 aan de start.

Triathlonhappening

Om alle leeftijdscategorieën, tussen 5 en 80 jaar, van recreant tot topsporter te betrekken bij deze happening, zijn er naast de kwarttriathlon nog drie andere formules. Om 11.30u kunnen alle 5- tot 13-jarigen deelnemen aan de Iron Kid (vrij zwemmen, 3 km fietsen, 500 m lopen). Alle 12- tot 99-jarigen die puur voor het plezier willen kennismaken met de triathlonsport, kunnen terecht op de just 4 fun 3atlon (200 m zwemmen, 8 km fietsen, 1,5 km lopen) om 13.45u. Bij de just 4 fun is iedereen die de aankomst bereikt een winnaar, er is dus geen tijdsregistratie voorzien. Een kwartier later start de hoofdwedstrijd, de tweesterren kwarttriathlon.

Om 17u vindt de laatste wedstrijd plaats, namelijk de trio-promo-jeugdtriathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen). Het is mogelijk om aan deze 1/8 triathlon als individu of als team deel te nemen. Dit laatste principe, een aflossingswedstrijd voor trio’s waarbij elke deelnemer een onderdeel voor zijn rekening neemt, is vooral populair bij bedrijven, cafés, families, sportclubs en verenigingen.

De 21e Hoeks Triathlon is een organisatie van de Lommelse Sportraad, de Stedelijke Sportdienst en De Lommelse Triatleten. Met uitzondering van de Iron Kid (start in het stedelijk zwembad) beginnen alle wedstrijden aan de startzone bij brug 12 (Vossemeren). De aankomst is telkens op het Marktplein in Lommel centrum. De toegang tot de triathlonhappening is volledig gratis.

De kwarttriathlon is reeds volzet, maar voor de overige wedstrijden kan op voorhand (eventueel de dag zelf) nog worden ingeschreven. Meer info bij de Lommelse Sportdienst op 011/54.84.00.