Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Persbericht triathlon Izegem (15/08/08)

Op vrijdag 15 augustus organiseert de Izegemse Triatlon Club voor de 18° maal zijn jaarlijkse triathlon in het centrum van Izegem. Het wordt opnieuw een hoogdag voor de triathlonsport. Bij de kwarttriathlon (1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) is de limiet van 300 deelnemers reeds bereikt.

Dit jaar kunnen we prat gaan op een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld. Wij zijn erin geslaagd de Belgische Kampioenen van 2008 zowel bij de heren als de dames, namelijk Simon De Cuyper en Joke Coysman, aan de start te krijgen. Doch hier stopt het niet. Ook de zilveren médaillewinaars 2008 Stijn Goris en Sofie Goos starten. Voor hen is dit een uitgelezen kans op revanche voor de Belgische titelstrijd in Kortrijk. Daarnaast zien we opnieuw Steven Van Heirseele tussen de deelnemers, reeds tweemaal winnaar te Izegem, en dit jaar, getuige zijn overwinning in Berlare, aan een zeer sterke comeback bezig.

Deze topatleten kunnen zwaar weerwerk verwachten van onze eigen ITC’ers onder aanvoering van Bart Colpaert, (5de op het Belgische Kampioenschap 2008 en vorige zaterdag nog 3de te Berlare), Pieter Vanhee, (aan een zeer goed seizoen bezig met heel wat top tien plaatsen en zaterdag te Berlare nog 5de), onze clubkampioen 2008 Hannes Cool en onze Ironman voor Hawai, Philip Pinket..

Bij de kwarttriathlon nemen in totaal 52 atleten van onze eigen club deel. Ook bij de jeugd kunnen we reikhalzend uitkijken naar topprestaties van onze eigen jeugdatleten zoals Timon Carmans (recent vertegenwoordiger van België, en eerste Belg, bij het Europees Kampioenschap junioren in Lissabon), Ward Vande Capelle, Lowie Dewitte, Delphine Couckuyt, Elodie Lagae en Linde Herreman. Komende zaterdag wordt nog het BK voor de jeugd betwist in Butgenbach. De kans bestaat dat een aantal ITC-atleten in de driekleur mogen aantreden.

De jongste jeugdatleten (12 tot 15 jaar) zwemmen 375 meter, fietsen 10 km en lopen 2,5 km.
De jeugd A (16 en 17 jaar) en de junioren zwemmen 750 meter, fietsen 20 km en lopen 5 km.

Ook de bedrijven- en verenigingentriotriathlon (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) zit in de lift. Reeds meer dan 50 trio’s zijn ingeschreven. Daarbij zitten, naast pure recreanten, ook een aantal zeer sterke trio’s die een spannende strijd garanderen.

De eerste start (jeugdreeksen) gaat door om 10.30 uur met het zwemgedeelte in het kanaal. De trio’s starten om 12.15 uur en de kwarttriathlon tenslotte gaat van start met de dames om 14.45 uur en de heren om 15.00 uur.

Het centrum van Izegem is weer het kloppend hart van het gebeuren. Anders dit jaar is de wisselzone. de wissels zwemmen – fietsen en fietsen – lopen gebeuren op de Korenmarkt. Vanop de centrale brug zal er dus een mooi zicht zijn op de wissels bij de atleten. De aankomstplaats met de verschillende doortochten blijft zoals steeds de Grote Markt. De huldiging en de prijsuitreiking zal dit jaar ook plaats vinden op het podium op de Grote Markt.

De hele organisatie is andermaal niet mogelijk zonder de maandenlange voorbereiding door bestuur en werkgroep en dankzij de inzet van meer dan 150 medewerkers op de dag zelf. Hopelijk is de zon van de partij en kunnen we andermaal spreken van een triathlonhoogdag.

Voor wie nog info wenst, deze is te vinden op de website: www.izegemsetriatlon.be