Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Miek Vyncke maakte schitterende come-back in Geel
Nieuws

Miek Vyncke maakte schitterende come-back in Geel

miek_vyncke_geel1.jpg Miek Vyncke maakte op het WK Duatlon Lange afstand haar wederoptreden na 2 jaar inactiviteit in de duatlonsport. De voorbije 2 jaar kwam de beloftevolle Maldegemse atlete niet aan de start van duatlons. In het voorjaar kwam de SMO-atlete zwaar ten val in de ronde van Drente maar knokte terug.

In 2004 pakte Vyncke op het WK korte afstand in dat zelfde Geel, de gouden plak bij de beloften. Geel was dus een ideaal decors voor een come-back.

miek_vyncke_geel.jpg Voor Miek was het de eerste deelname bij de elite dames en meteen op de lange afstand. Het werd voor haar een zeer geslaagde test. De voorbereiding op dit WK was voor de bekende Maldegemse nochtans niet vlekkeloos verlopen. Met slechts een 30-tal trainingsdagen achter de rug stond de meervoudig Europees en Wereldkampioene bij de beloften met beperkte ambitie aan de start maar ging er toch stevig invliegen. "Door beperkte loopkilometers en intensiteit wist ik dat mijn loopsnelheid beperkt was in dit internationale deelnemersveld en het was belangrijk me in de eerste 18 loopkilometers niet op te blazen. Ik kwam het eerste lopen dan ook te kort", sprak Vyncke achteraf.

Miek kwam in dertiende stelling in de eerste wisselzone en kon dan aan haar favoriete onderdeel beginnen. Met een vijfde fietstijd, slechts 30" trager dan de snelste dame, schoof ze snel enkele plaatsen op.

Tijdens de afsluitende loopproef hield ze knap stand en zette een eindtijd van 3u53′ neer. De SMO-er finishte 7e en werd hiermee eerste landgenote. Anja Buysse en Veerle D’Haese werden respectievelijk 11e en 12e. Met deze knappe prestatie mag ze zeker tevreden zijn en dit laat het beste verhopen voor de toekomst. De overwinning bij de dames ging naar de Britse Catriona Morrison die in de laatste loopproef meer dan twee minuten afstand nam van de Nederlandse Mariska Kramer.