Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Vlaamse jeugd domineert in Luxemburg

Foto’s zijn te bekijken op www.gillescottyn.be

In het Luxemburgse Weiswampach stond het hele weekend triathlon op het menu. Vroeger maakte de wedstrijd deel uit van het SP circuit, nu is het nog steeds een internationale triathlon van heel hoog niveau.

Bij de junioren heren mocht Gilles Cottyn de hoogste eer waarnemen. De LTTL’er ging Atriacer Peter Denteneer en de Luxemburger Neil Peters vooraf. Bij de junioren dames ging de overwinning naar de Duitse Jana Anton voor de Luxemburgse Sophie Margue en ITC atlete Linde Herreman. 

Bij de jeugd A heren was het eveneens een LTTL’er op het hoogste podium. Maarten De Bolster finishte er voor Tim Van Hamme van TTG en waalse landgenoot Norman Lacourt. Bij de jeugd A dames mocht Sofie Hooghe als eerste de finish over lopen. Zij haalde het voor de Poolse  Malgorzata Otworowska en de waalse Jenny Sonnet.

De internationale, pittige OD triathlon werd gewonnen door de Duitser Steffen Justus. Hij haalde het nipt van de Spanjaard Jose Miguel Perez en de Monegask Hervé Banti. De beste Belg bij de elites was Kjell Verleysen op een 14e plaats.

Bij de senioren ging de overwinning naar Hannes Cool, voor de Fransman Guillaume Gillodts en Jean Pinera. Bij de dames was Marjolein Truyers de sterkste, voor de Britse Carol Bridge en Jessica Mayon.

Bij de veteranen pakte Jan Adams de zege voor Luc Geerts en de Luxemburger Jean-Claude Feilen.

In de categorie Junioren in de internationale triathlon maar 2 deelnemers. Maxime Verstraeten haalde het voor Alexandre Baivier.

Bekijk hier alle uitslagen