Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

X² Triathlon Blankenberge werd uiteindelijk duathlon

Zaterdag vond voor de 12e keer de triathlon van Blankenberge plaats. Door de hevige wind werd het zwemmen afgelast en werd een alternatief "zwemparcours" uitgestippeld.

Het alternatieve zwemparcours zou er als volgt uit zien. Start van op het strand naar zee, daar om een boei zwemmen om dan terug het water te verlaten. Vervolgens rond een redderspost op het strand om daarna naar een 2e boei te zwemmen. Daarna terug naar het strand om terug te keren naar de start en het parcours een 2e maal af te leggen.

Net voor de start beslisten de redders om slechts 1 boei te nemen. De zee was te gevaarlijk. Dit bleek al snel toen de atleten in zee zaten, niemand slaagde er in de boei te nemen. Hoge golven en stroming zorgde ervoor dat iedereen afdreef. Uiteindelijk kreeg iedereen het sein om terug te keren en het parcours verder te zetten op het strand. Enkele atleten dienden zelfs uit zee gehaald te worden.

Na 2 looprondes op het strand sprong iedereen op zijn fiets. Bart Colpaert deed dit als eerste gevolgd door Gino Minnebo, maar de Bruggeling reed verloren en staakte de strijd. Ondanks de hevige wind slaagde Bart Colpaert er in als eerste terug in de wisselzonde fietsen-lopen te komen. Hij haalde het met 4 minuten voorsprong op Karel Lievens en Dany Dalle.

Bij de dames ging de overwinning naar de SMO atlete Melanie Matthijs (zij stond de dag erna in Gent ook nog op het podium). De 2e plaats was voor Floryn Pieter, de 3e plaats ging naar Cathy Billiet.