Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Enkel voor dames

In het buitenland zijn ze al een tijdje populair, in Belgenland heb je ze nog niet, en in Nederland pakken ze er in 2009 voor het eerst mee uit: de vrouwentriathlon. "Triathlon is een uitdagende sport met veel afwisseling. Je ziet steeds meer vrouwen bij de wedstrijden, maar ik merk toch nog dat veel vrouwen de drempel om aan triathlon te gaan doen, te hoog vinden", aldus de organisatoren. "Met deze triathlon willen we die drempel verlagen."

Concreet wordt op 5 juli 2009 op Camping Betuwestrand in Beesd (provinvie Gelderland) uitgepakt met een ‘ladies only’ triathlon over de 1/16de afstand (250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen).

Initiatiefneemster Sione Jongstra: ,,De wedstrijd over is bedoeld voor vrouwen die in een ongedwongen sfeer willen kennismaken met de triathlonsport. We hebben dan ook bewust gekozen voor de kortste afstand en vrouwen kunnen zelfs op een gewone fiets meedoen. Het moet een sportieve, maar vooral ook gezellige dag worden. Slaat het concept aan, dan kunnen we in de toekomst ook een achtste triathlon aan het programma toevoegen."

Inschrijven is nog niet mogelijk, maar geïnteresseerden kunnen zich wel alvast via de website www.vrouwentriathlon.nl aanmelden voor de Vrouwentriathlon-nieuwsbrief.

Nu maar afwachten of iemand in eigen land hierdoor zin krijgt om een dergelijke initiatief op hoge hakken te zetten…