Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triathlon Maldegem
Nieuws

Triathlon Maldegem

podium_maldegem_1.jpg

Op zaterdag 20 september werd er in Maldegem voor de 4e keer een recreatieve triathlon gehouden. De gemeentelijke sportdienst had terug een mooi evenement georganiseerd op de schitterende sportlocatie. De deelnemers konden kiezen tussen de hard-serie (1500 meter zwemmen, 42 km fietsen en 9 km lopen) en de fun-serie (800 meter zwemmen, 30 km fietsen en 4.5 km lopen).

Om 14u werd de start gegeven in het zwembad voor de ¼ triathlon waaraan de SMO-atleten Dominic De Caluwé, Renaat Slock, Steven Haeck en Kristof Vandaele deelnamen.  Maldegemnaar Patrick Blomme kwam als eerste uit het water gevolgd door Bruggeling Wout Moreel en op 30 sec gevolgd door De Caluwé. Al snel nam Wout Moreel de leiding tijdens het fietsen gevolgd door Eeklonaar Dominic De Caluwé. De Bruggeling vergrootte zijn voorsprong tijdens de 10 fietsronden tot 2min. Tijdens het lopen, kon hij de voorsprong behouden en werd knap winnaar op de atletiekpiste in een tijd van 2u1min 59sec. Dominic werd verdienstelijk 2de op 2min 15 sec van Wout, gevolgd door Sam Gyde.

Om 14u40 werd de start gegeven voor de recreatieve 1/8 triathlon waaraan zowel individuele atleten als trio’s deelnamen. De 17-jarige atleet Cas Van Meirvenne was van de partij net als Bart Reyniers. Cas kwam zoals verwacht als eerste uit het water. Uiteindelijk werd de sprinttriathlon gewonnen door Michael Van Cleven in een tijd van 1u 19min 9sec. De 2de en 3de plaats waren voor SMO-atleten Bart Reyniers en Cas Van Meirvenne. De Waarschootenaar Van Meirvenne was daarmee winnaar bij de -18 jarigen.

podium_maldegem_2.jpg

Dankzij de vele rondes op zowel het fiets- als het loopparcours hebben de supporters genoten van het spektakel en het stralend najaarszonnetje zorgde voor een gezellige sfeer.