Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

ITU pakt uit met nieuw wedstrijdformat

De Internationale Triatlon Unie (ITU) heeft haar plannen voor de nabije toekomst voorgesteld. Vanaf volgend jaar wordt het klassieke eendaagse wereldkampioenschap triatlon vervangen door een reeks van zes ‘Super Series’-wedstrijden.

Het nieuwe format waar de ITU mee uitpakt zal bestaan uit zes wereldkampioenschap-wedstrijden, die tussen maart en september zullen worden gehouden, en die uiteindelijk resulteren in een Grote Finale die voor het najaar is gepland. In gewone jaren wordt die finale in september of oktober gehouden, in Olympische jaren wordt dat oktober of november. Je zou dan ook kunnen stellen dat het ITU de mosterd in het F1-circuit heeft gehaald.

Het huidige format, waarbij slechts één wedstrijd als wereldkampioenschap telt, dateert uit 1989 en was volgens het ITU aan vervanging toe. In de nieuwe Super Series wordt de wereldkampioen immers diegene die tijdens de hele reeks het meeste punten bij elkaar sprokkelt. Dat is dus lang niet noodzakelijk de winnaar of winnares van de Grote Finale.

,,Voor de Super Series trekken we naar de binnenstad van de grote hoofdsteden van de wereld”, aldus ITU media-directeur Brian Mahony. ,,Atleten zullen er kunnen racen voor het oog van het grote publiek en om die manier triatlon een grotere uitstraling geven.” Het is meteen ook de bedoeling om de hele reeks wedstrijden in HD-formaat op televisie te brengen.

Op dit moment lijken slechts twee bestaande ITU-wedstrijden aan het keurslijf van dit nieuwe format te voldoen: het 2007 WK-parcours in Hamburg en het parcours van de Spelen in Sydney uit 2000. Afwachten wat de andere namen in het rijtje worden.