Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Dewilde droomt van podium in Hawaii
Nieuws

Michael Dewilde droomt van podium in Hawaii

michael_dewilde_run.jpgIn de aanloop naar de Ironman in Hawaii heeft u de afgelopen dagen al veel kunnen lezen over de Belgische profs die aan de start staan. Maar ook bij de age groupers kunnen onze landgenoten een mondje meepraten. Wij rekenen stiekem op onder andere Thierry Verbinnen, Frederik Sleutel, Wim van de Wielle en Michael Dewilde om een topprestatie neer te zetten. Meetjeslander Michael Dewilde, die de strijd aangaat binnen de leeftijdscategorie 25 tot 29 jarigen, bevindt zich al een tijdje op Kona. "De voorbereidingen richting Hawaii verliepen perfect en de laatste testen waren dan ook hoopgevend. In augustus heb ik 2 weken vakantie genomen voor extra volumetrainingen en na de Zwintriatlon wist ik dat de conditie heel goed zat."

"Ik ben samen met mijn vrouwtje Annick, dochtertje Jelke en teammanager Jan Savat 3 weken op voorhand vertrokken om nog de laatste trainingen in wedstrijdomstandigheden af te werken. De jetlag en klimatologische aanpassingen zijn ondertussen al verteerd en de tapering off kan beginnen. Dat betekent dat de trainingen serieus worden teruggeschroefd om volledig uitgerust en vol energie aan de start te staan.”

michael_dewilde_bike.jpg“Ik maak nog jaarlijks progressie en heb nu meer ervaring op de lange afstand, dus hoop zeker een stuk beter te doen dan mijn eerste deelname in 2006. Toen werd ik 166e in het totaalklassement in een eindtijd van 9u35’, maar moest ik aan het halve marathonpunt mijn loopritme sterk terugschroeven door uitdroging.” doet de Eeklonaar zijn relaas.

“Ik hoop stiekem op een podiumplaats in mijn leeftijdscategorie (top 5), maar daarvoor moet je echt een super dag hebben en mag er niet veel verkeerd gaan. Een zwak moment, mechanische pech of onvoldoende vocht- en energieopname kunnen je vlug een 50-tal plaatsen kosten, want iedereen staat hier aan de start in topconditie. Iedereen fietst hier verschrikkelijk hard en het is een kwestie van je niet gek te laten maken, want het is een lange dag en woekeren met je krachten betaal je cash in de afsluitende marathon.”

Dit is de belangrijkste wedstrijd van het jaar, het wereldkampioenschap op de lange afstand. Alle toppers zijn present en het blijft het Mekka van het triatlongebeuren. Het is tof dat zoveel vrienden, familie en collega’s je steunen in deze onderneming, want het is niet evident om alles gecombineerd te krijgen op sociaal, familiaal en financieel vlak. Gelukkig heb ik een schat van een vrouwtje die me hierin volledig steunt. Vanuit het SMO-Triatlon Team krijg ik voldoende ondersteuning, zodat ik me professioneel kan voorbereiden in mijn geliefkoosde sport.” aldus de Meetjeslander.