Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cervélo andermaal populairst in Kona
Nieuws

Cervélo andermaal populairst in Kona

bikecount.jpgNaar goede gewoonte werden ook dit jaar de fietsen in de T1-wisselzone in Kona onder de loep genomen. Ironman Hawaiï is dan ook dé hoogmis voor de liefhebbers van lijstjes. Je vindt nu al op 3athlon.be wat je straks in Kona te zien krijgt.

fietsen

Cervélo blijkt nog steeds het populairste fietsenmerk onder Ironman-atleten. Maar liefst 415 deelnemers verschijnen met een model van deze Canadese producent aan te start. Kuota prijkt met 117 fietsen op de tweede plaats, terwijl Scott en Trek met elk 103 exemplaren de derde plaats innemen.

wielen

Ironman-atleten staan ook bekend om hun voorliefde voor dure wielen. Zipp blijft ook dit jaar met 1766 exemplaren ongeslagen. De top-3 wordt hier vervolledigd door HED, dat met 258 exemplaren de tweede plaats inneemt en Xentis dat met 197 exemplaren het rijtje afsluit.

afmontage

Shimano blijft met 1462 exemplaren het populairste onderdelenmerk voor de afmontage van een tijdritter. Verrassend is wel dat SRAM met 144 exemplaren Campagnolo van zijn troon stoot. De Italiaanse onderdelenproducent moet met zich tevreden stellen met slechts 110 fietsen die met één van hun groepen werd afgemonteerd.

pedalen

Look blijft met 678 exemplaren de populairste pedalenfabrikant. Shimano volgt met 499 exemplaren op de tweede plaats en Speedplay nestelt zich met 370 exemplaren stevig op de derde plaats.  Andere producenten volgen op eerbiedige afstand.

Aerobars

Sinds Scott Tinely in1985 als eerste een ligstuur gebruikte, zijn aerobars niet meer uit het triatlongebeuren weg te denken. Profile Design blijft ook dit jaar met 603 exemplaren ongeslagen. Vision by FSA pakt met 363 exemplaren de tweede plaats en Syntace sluit met 161 exemplaren de top 3 af.

aero helmen

Elke atleet moet natuurlijk ook iets op de kop. Meteen de reden waarom ook helmen worden geteld.  330 atleten rijden met Giro, Louis Garneau mag 217 exemplaren op zijn conto schrijven en Rudy Project neemt met 114 exemplaren de derde plaats.