Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironmanagers vertrekken naar Ironman in Florida
Nieuws

Ironmanagers vertrekken naar Ironman in Florida

ironmanagers_2008.jpg
Voor 31 Ironmanagers is het dan eindelijk zover. Na 3 jaar intensief trainen, moet hun inzet beloond worden op de Ironman van Florida, die plaatsvindt op 1 november.

ironmanagers2008.jpgIronmanagers2008 is een triatlonclub die werd opgericht om managers niet-triatleten te begeleiden over een periode van 3 jaar, van een gemiddeld sportief niveau tot het succesvol beëindigen van een volledige triatlon. De club, die in 2006 opgericht werd, telde aanvankelijk een kleine honderd leden, veel meer dan kon gehoopt worden. Van deze 100 ‘eerstejaars’ starten er 31 op 1 november aan wat de grootste sportieve uitdaging uit hun carrière moet worden. Het afleggen van 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km lopen (marathon) !  En als het kan, liefst nog zo snel mogelijk! 

Van de Ironmanagers hopen de eersten hun huzarenstuk in minder dan 10 uur af te leggen, waardoor ze meteen tot de Belgische subtop zullen behoren. De laatsten hopen 14 uur na het startschot over de eindmeet te lopen. Maar voor iedereen zal finishen een overwinning op zichzelf zijn.
De Ironmanagers komen uit alle hoeken van Vlaanderen en worden professioneel begeleid met een trainer, coach, georganiseerde stages, voedingsadvies, lactaattesten (bloedtest om het trainingsniveau te meten) enz. Er zijn zelfs een paar leden die in het buitenland wonen en toch, via het internet, perfect kunnen begeleid worden en alle nodige feedback krijgen. .

Duursporten zoals marathon en triatlon zitten duidelijk in de lift, het is de hype van deze tijd. Iedereen wil zijn eigen grenzen aftasten en zien hoever hij kan gaan met zijn eigen lichaam. Wie niet zo sportief is, gaat voor een start-2-run programma. Wie regelmatig loopt, gaat voor een marathon en managers die de lat nog hoger leggen, gaan zelfs voor een Ironman.

Extreme uitdagingen, zakelijk of sportief, zijn inherent voor managers. Het project Ironmanagers2008 sloeg aan, en ondertussen zijn er in 2007 en 2008 alweer twee nieuwe lichtingen ‘Ironman-in-wording’ gestart. Zodoende houdt de club een quasi constant ledenaantal en worden ieder jaar nieuwe triatleten naar hun eerste Ironman begeleid.

De wedstrijd zal rechtstreeks kunnen gevolgd worden via het internet op www.ironmanlive.com . Het startschot van de Florida Ironman is op 1 november om 14h00 Belgische tijd.  Meer info over de Ironmanagers vind u op www.ironmanagers2008.be .