Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

4 Belgen op WK offroad triatlon

Zondag staat de hoogmis voor liefhebbers van stof en slijk op het programma. Dan wordt op het Hawaiïaanse eiland Maui naar jaarlijkse gewoonte het XTerra World Championship gehouden, een offroad wedstrijd over een afstand van 1,5 km zwemmen, 30 km mountainbiken  over vulkaanhellingen en 10 km lopen over geaccidenteerd terrein. In tegenstelling tot de Ironman diende het gros van de 493 deelnemende atleten uit 20 landen zich niet voor hun deelname te kwalificeren in één van de 20 XTerra-werdstrijden die wereldwijd worden gehouden, maar kan voor het WK XTerra gewoon worden ingeschreven.

XTerra-triatlon mag dan hier niet echt bekend zijn (tot voor kort had ons land met de ter ziele gegane Offroad Triathlon in Lanklaar slechts één echter offroadwedstrijd), toch wisten 3 Belgen zich voor het XTerra World Championship te kwalificeren. Het wordt dan ook uitkijken naar de prestaties van Jolanta Jaworska-Roellgen bij de dames en Yeray Luxem, Tim Van Daele en Jim Thijs bij de heren.

 

Meer info vind je op de officiële website .