Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs is klaar voor de Xterra
Nieuws

Jim Thijs is klaar voor de Xterra

jim_thijs_xterra.jpg

Zondag zal Jim Thijs samen met de vijfhonderd beste off-road triatleten van de wereld van start gaan op het wereldkampioenschap Xterra triatlon op het eiland Maui in Hawaï. Thijs debuteerde vorig jaar met een 15de plaats.

“Ik hoop dit jaar natuurlijk beter te doen dan in 2007, maar enkele maanden geleden had ik waarschijnlijk iets ambitieuzer geklonken.  Door de medische problemen met mijn vader en schoonvader ben ik in september amper aan trainen toegekomen. Mijn hoofd stond er gewoon niet naar. Van begin oktober heeft mijn pa zijn stem terug wat me een enorme boost gaf. Sindsdien ben ik opnieuw volop gemotiveerd en heb ik zeer goed kunnen trainen. Hoeveel sporen de motivatieproblemen van in september zullen nagelaten hebben gaan we zondag weten”, schrijft Jim op zijn website. De Overijsenaar voelt zich momenteel wel zeer fit en heeft geen last van het klimaat.

Op het WK Xterra moeten de triatleten 1500m zwemmen in de oceaan, 36km mountainbiken op de Haleakala vulkaan en 12km lopen op diezelfde vulkaan en over het strand. De wedstrijd ontstond in 1996 toen een tv-maatschappij besloot om een spectaculairdere triatlon te organiseren. De formule sloeg aan en ondertussen zijn er meer dan twintig kwalificatiewedstrijden over heel de wereld.

De wedstrijd zal zondagavond live te volgen zijn op www.xterra.tv om 20u Belgische tijd. Voor de triatleten in Hawaï zal het dan nog zondagochtend zijn.