Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SiS-gel meest innovatieve sportvoeding
Nieuws

SiS-gel meest innovatieve sportvoeding

sis.jpgHet Britse Science in Sport (SiS) heeft met zijn Smart-1 Energizer Gel de Britse prijs voor het meest innovatieve sportvoedingsproduct in de wacht gesleept. Het gelletje kwam eerder dit jaar op de markt en vond meteen de weg naar het prof-peloton.

De Sis Smart-1 maakt gebruik van dezelde kant-en-klare gelformule die SiS eerder al toepaste in de GO-gel, maar verschilt van die gel door de toevoeging van 50 mg cafeïne en anti-oxidanten. Daardoor zorgt de Smart-1 voor nog meer energie en een betere vochtopname.

Tests hebben aangetoond dat de SiS-gels sneller en beter energie leveren dan een vaste koolhydraatbron. Doordat de gels zonder water kunnen worden ingenomen, kan je ook een gel nemen buiten de verzorgingsposten om.

De Smart-1 werd eerder dit jaar door het CSC-wielerteam gebruikt tijdens Parijs-Roubaix. Eén gelletje levert energie voor een 30-tal minuten, waardoor het vooral geschikt is voor de laatste fase van een marathon.