Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Engels beëindigt 20 volledige triatlons binnen één jaar

De Gentse triatleet Stefaan Engels (47) heeft zijn doel bereikt. Gisteren finishte hij in Tempe in de Amerikaanse staat Arizona in een tijd van 11u24min25sec zijn twintigste volledige triatlon op een jaar tijd. Engels brak al bij zijn vijftiende triatlon op 25 augustus in het Canadese Penticton het Guinness World Record van het aantal afgelegde triatlons binnen de twaalf maanden. Hij startte zijn Energy World op 2 december 2007 in Busselton (Australië).

Met Energy World Tour 2008 wilde Engels aandacht vragen voor het wereldwijde bewegings- en gezondheidsprobleem. Zo zamelt hij onder meer geld in voor het project ‘De Gezondste School van Vlaanderen’ van de VZW Switch, dat in het schooljaar 2009-2010 in honderd scholen 50.000 scholieren wil aanzetten tot meer lichaamsbeweging en een gezondere voeding.

Engels is in elk geval niet van plan om op zijn lauweren te gaan rusten. Hoewel hij zelf eerde aangaf dat "de liefde voor triatlon nu wel over is" start hij in februari 2009 start hij met een nieuw project dat de naam Factor 100 meekreeg. Samen met een team van coaches wil hij daarbij honderd niet-sportieve, maar gemotiveerde mensen begeleiden naar een sportief doel en bewijzen dat ze allemaal de stap naar een actieve levensstijl kunnen zetten. Elke kandidaat kiest zelf of hij wil zwemmen, fietsen of lopen.