Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
winst voor SMO-Team in Meetjeslandse winterduathlon
Nieuws

winst voor SMO-Team in Meetjeslandse winterduathlon

kleite_01.jpg

Zaterdag 27 december stond in Kleit (Maldegem) de jaarlijkse winterduatlon op het programma. Een regionale wedstrijd olv. organisator Rudi Van Landschoot, die enkele  Meetjeslandse atleten niet wilden missen.

kleite_02.jpg Zo’n 200 starters stonden klaar voor 3,5 km lopen, 21 km mountainbiken en 1,5 km lopen, zowel duo’s als solo-atleten. Het stralende zonnetje was van de partij en het parcours lag er zeer snel bij, maar de vriestemperaturen en koude wind maakte het voor deelnemers en supporters toch een ijskoude onderneming.

Bij het eerste looponderdeel wist Jeroen Buysse, van de Meetjeslandse Triatlon Vereniging, SMO-atleet Michael Dewilde nog net voor te blijven, maar Michael nam na  km fietsen het commando over van Buysse en de Nederlander Nieuwkerk.

Zo bouwde Michael zijn voorsprong verder uit tot de tweede wisselzone en won in een eindtijd van 59′ voor Eeklonaar Jeroen Buysse. De derde plaats ging naar meervoudig Nederlands kampioen duatlon en wintertriatlon, Wim Nieuwkerk.

Bij de jeugd – 18 jaar werd Lovendegemnaar Cas Van Meirvenne 2e jeugdatleet en eindigde hiermee op een 56e plaats in het totaal klassement.

De nieuwe SMO-atlete Anne-Marie Dupont ging met de overwinning lopen bij de dames individueel in een eindtijd van 1u13’15”. Mieke Dupont kwam in extremis, na forfait van teamgenoot Frederik De Vreese, wat wedstrijdritme opdoen na haar opgave in de Hel van Kasterlee vorige week.

Bij de duo’s gingen wielrenner Bjorn De Baets en atletieker Bart Bleyaert met de overwinning lopen, die net iets sneller waren dan de eerst individuele atleet.