Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino Vanhoenacker maakt jaarplanning bekend
Nieuws

Marino Vanhoenacker maakt jaarplanning bekend

klagenfurt_016.jpg

Via Zuid-Afrika naar Hawaii

De seizoensplanning van Marino Vanhoenacker ziet er dit jaar een stuk anders uit. Voor het eerst staat de Ironman 70.3 van St. Pölten en de Ironman van Zuid-Afrika op zijn programma. Tijdens die laatstgenoemde wedstrijd wil hij zijn startbewijs voor de Ironman van Hawaï pakken, iets waar hij na zijn teleurstellende prestatie van vorig jaar niet meer automatisch recht op heeft

Maar wie dacht dat Marino Vanhoenacker zijn moed had verloren en zijn werkwijze zou aanpassen na zijn teleurstellende 22ste plaats tijdens de jongste Ironman van Hawaï komt bedrogen uit. „Al twee weken na Hawaï was ik al opnieuw aan het trainen. Met evenveel passie en enthousiasme als daarvoor.”

Maar het débacle van vorig jaar in Hawaï heeft wel zijn gevolgen voor zijn programma van komend seizoen. Omdat enkel de top tien van vorig jaar in Hawaï zeker is van een startplaats, moet Vanhoenacker dit jaar ergens zijn startrecht afdwingen. „Mijn ticket zal ik proberen te bemachtigen tijdens de Ironman van Zuid-Afrika op 5 april, mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ik wil zo snel mogelijk mijn slot in handen hebben.”

Na de Ironman van Zuid-Afrika gaat het richting Oostenrijk, waar Vanhoenacker op 24 mei voor de eerste keer deelneemt aan de Ironman 70.3 van St. Pölten. Daarna komt hij op 5 juli aan de start van ‘zijn’ Ironman van Klagenfurt. Die wedstrijd kan Bink immers voor de vierde keer op rij aan zijn palmares toevoegen.

„Op 2 augustus staat de Antwerp Ironman 70.3 op het programma en dan normaal gezien de Ironman van Hawaï, hé.”

Geen Brugge ?

Opvallend is dat zijn ‘thuiswedstrijden’ Triatlon door Brugge en de Zwintriatlon dit jaar geen zekerheden zijn. „Het zou kunnen dat ik toch nog aan die wedstrijden deelneem, maar dat zal ik pas enkele dagen voor de wedstrijden zelf beslissen.”

„Mijn doel voor dit jaar ? Ik zal tevreden zijn met hetzelfde parcours als vorig jaar (winst in Klagenfurt, Brugge en Antwerpen, red.), alleen moet Hawaï stukken beter.”
(Olivier Neese)

Vanhoenackers programma :
05/04 Ironman Zuid-Afrika
24/05 Ironman 70.3 St. Pölten
05/07 Ironman Klagenfurt
02/08 Antwerp Ironman 70.3
10/10 Ironman Hawaï