Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

keert Armstrong terug naar eerste liefde?

Lance Armstrong staat de jongste weken weer volop in de belangstelling. Dat The Boss dezer dagen rondtoert in The Tour Down Under en later dit jaar zijn opwachting maakt in de Giro is algemeen bekend. In het Australische blad Outside maakte Armstrong echter bekend dat hij graag aan een Ironman zou deelnemen.

Armstrong begon op zijn zestiende als triatleet iin een aantal wedstrijden over de sprintafstand, maar maakte al snel de overstap naar het wielrennen. Nu heeft The Boss echter zijn zinnen op een Ironman-wedstrijd gezet. Toch denkt Armstrong niet meteen aan een combinatie. “Whenever I’m done with this, I can unequivocally say  yes to that" verklaarde de Amerikaan aan het Australische blad.
Sindsdien breken kenners zich het hoofd over de eventuele winstkansen van de Texaan. Zijn fietscapaciteiten zijn algemeen bekend. Tijdens zijn korte pensioen ontpopte hij zich tot een getalenteerd marathonloper en concurrenten uit zijn kindertijd herinneren zich zijn sterke zwemprestaties.
Armstrong zelf laat er alvast geen twijfel over bestaan: meedoen om te finishen is geen optie. ,,Ik wil aan triatlon doen zoals ik aan marathons deelnam: zo snel als ik kan."
Uitgaand vanzijn vroegere zwemprestaties en het feit dat de Amerikaan niet houdt van half werk, is een verwachte zwemtijd rond de 50 minuten geen onmogelijkheid. Fietsen moet kunnen in 4 uur en een marathon in een tijd van 3 uur behoort volgens kenners eveneens tot de mogelijkheden. Dat alles zou kunnnen resulteren in een eindtijd van 8 uur. Benieuwd of dit dromen blijft…