Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
X-athlon Geel Bel (08/03/2009)
Nieuws

X-athlon Geel Bel (08/03/2009)

persfolder-winterduathlon_geel.jpg

Op zondag 8 maart organiseren RBR-Geel voor de 6de maal hun Geelse Winterduathlon, officieel uitgeroepen tot X-Athlon OFF-Road Duathlon Belgium. Een duathlon wedstrijd waar de atleten 4 km lopen, 24 km mountainbiken en 2 km lopen. Dit alles gebeurt in de schitterende Belse Bossen, waar een super snel fietsparcours is uitgetekend om telkens weer de nodige spankracht in de wedstrijd te brengen.

De X-Athlon karavaan omvat 9 wedstrijden: zes off-road duathlons en 3 off-road triathlons, verspreid over Nederland en België en geeft jong en oud de kans mee te proeven van de mooiste plekjes die de lage landen rijk is. Elke wedstrijd vallen er punten te verdienen voor het uiteindelijke eindklassement in de X-Athlon Off-Road Tour. Momenteel staat Kempenaar Roel Pauwels, na winst in Etten-Leur, aan de leiding in het over-all klassement.

Vorig jaar nog stak Geel de primeur af door als eerste een Benelux Kampioenschap te organiseren, waar in totaal maar liefst bijna 500 atleten aan deelnamen. We kregen een enorm spannende strijd waar uiteindelijk Rob Woestenborghs het net haalde voor Wereldkampioen Joerie Vansteelant, Bart Aernouts en Armand Vandersmissen.

Deze toppers zakken elk jaar weer in grotere getalen af naar Geel om de eerste wedstrijdprikkelingen op te doen voor het nakende seizoen. Doch willen de Geelse organisatoren de recreant en de man van de streek, waar deze wedstrijd uiteindelijk allemaal mee begon, niet in de kou laten staan. Omstreeks 12h30 start, samen met de duo’s, een recreatieve winterduathlon, waar de atleten op hun eigen tempo dezelfde afstanden  dienen af te leggen als in de hoofdwedstrijd.

De allerkleinsten starten omstreeks 11h30 en mogen op een aangepast parcours hun eerste stappen zetten in deze boeiende en sport. Er kan reeds vanaf 7  tot 12 jaar worden deelgenomen.

Ook de talrijke supporters en kijklustigen vinden steeds meer de start en aankomstlijn onder de kerkentoren van Bel. Het prachtige parcours, de gezellige sfeer, en de aangename prijzenpot maken van de Geelse Winterduathlon een echt kompleet duathlon feest.

Programma:
11h30: Kids Just For Fun Duathlon (7-12jaar)
12h30: Duo’s en recreatieve Off-Road duathlon
15h00: X-Athlon Off-Road Belgium (alle cat.) **Aankomst eerste atleet voorzien omstreeks 16h00**
Info:

www.runbikerun.be

www.x-athlon.org
koen@runbikerun.be