Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Inschrijven voor Ieper vanaf 1 april

Op 20 september 2009 zal de ‘In Flanders Fields Triathlon’ plaatsvinden in Ieper. Triathlon Team Ieper speelt hierbij in op het succes die de sport de laatste jaren kent. Met dit evenement wil de organisatie de triatlonsport in de kijker zetten in de Westhoek. De naam ‘In Flanders Fields Triathlon’ is niet zomaar gekozen. Na de zwemproef in Zillebekevijver trekken de deelnemers als het ware het slagveld in en maken een lus doorheen het prachtige en heuvelachtige landschap tussen Zillebeke en Zandvoorde.

Daarna worden de loopschoenen aangebonden voor een ronde die letterlijk over, op en onder de Ieperse geschiedenis loopt. Nog voor het van start gaan van de eerste editie durven we het parcours al een van de mooiste in Vlaanderen noemen.

De jongsten bijten om 11h de spits af. Dan maken de C-jeugd (12-13 jarigen) zich klaar voor 250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen. Een uur later gaat de B-jeugd (14-15 jarigen) van start. Zij zwemmen 500m, fietsen 10km en lopen 2,5km. Om 13h30 start de sprinttriathlon. Deze wedstrijd staat open voor A-jeugd (16-17 jarigen), junioren (18-19 jarigen), elite en masters. De atleten dienen 750m te zwemmen, 20km te fietsen en 5km te lopen.

Om 15h wordt de kwarttriathlon op gang geschoten. De atleten krijgen 1km zwemmen, 45km fietsen en 10km lopen op hun menu. Tijdens het fietsonderdeel van de kwarttriathlon mag niet gestayerd worden. Alle wedstrijden staan open voor recreanten en gelicentieerden. Op 20 september worden 500 atleten verwacht die de uitdaging met zichzelf, natuur en tegenstand aangaan. Het wordt een dag vol spanning, ambiance en sport. Met andere woorden: de ideale afsluiter van de zomer!

Inschrijven kan vanaf 1 april om 19h op http://www.triathlonieper.be

Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!