Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Grand Prix Jard Sur Mer 05/04/09 (Kris Coddens)

Eigenlijk was het na vorig seizoen de bedoeling om te stoppen om aan onze verbouwing te beginnen. Omdat het niet zeker was wanneer we zouden kunnen starten, en vooral omdat ik het niet kon laten bleef ik verder trainen. We zien wel hoeveel wedstrijden ik nog kan meedoen.

De voorbereiding werd verstoord door een stevige griep en een hamstringblessure die wat aansleept. De plannen voor de lange afstand liet ik daardoor links liggen om me beter op de korte te concentreren. Ook de winterduatlon in Geel moest ik jammergenoeg overslaan. De eerste wedstrijd was dus meteen een Franse GP waar je meestal meteen weet hoe laat het is.

In de eerst 5km lopen moest ik behoorlijk diep gaan om met een kleine achterstand op de kopgroep te wisselen. Alles zat nog behoorlijk dicht opeen en in kon na een goede wissel vrijwel meteen aansluiten bij de kopgroep.

Van onze ploeg was de Portugees Sergio Silva vlot mee, en ook beide nieuwkomers Rafael Bauch (Aus) en Gégory Jumeaux (Fra) waren mee. Ik had Joerie iets later zien wisselen dus die zou de groep wel bijhalen.
De concurrerende clubs (en dan vooral Bart en Rob van het concurrerende Marville) deden meteen goed hun best om de koers open te trekken. Wat ons team betrof zou dit vooral Joerie z’n taak worden dus mocht ik enkele keren stevig reageren om de vogels niet te laten vliegen. Het was een nerveus gedoe en pas in de 2de ronde zag ik dat Joerie was komen aansluiten en dat we met de ploeg compleet waren. Jammergenoeg reed hij kort daarop lek. Zelf voelde ik me niet sterk genoeg om wat te proberen op de fiets. Het bleef een heel nerveuze bedoening en het peloton werd steeds groter.

Ik was blij toen we de zes ronden zonder kleerscheuren hadden afgewerkt, en dat er niemand van een ander team was kunnen wegrijden. Zo bleven de kansen open voor de goede lopers in ons team.

Naar goede gewoonte stoof Sergio de wisselzone door om daarna zonder al te veel moeite de rest achter zich te laten. Rafael verloor wat plaatsen door een gele kaart en werd 12de, Gregory 14de.

Zelf kon ik helemaal geen snelheid meer maken in het 2de lopen. Het was ontgoochelend, maar wel wat te verwachten. Er is dringend weer nood aan wat specifieke trainingen wil ik nog meedraaien op behoorlijk niveau. We zullen zien wat we kunnen doen.

Volgende wedstrijd wordt de regionale duatlon in Mulhouse op 19 april. Dat wordt een thuiswedstrijd voor onze club.

Sportieve groeten, Kris
(http://sporter.topsporters.net/coddensk )