Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Banzai haircut”
Nieuws

“Banzai haircut”

kapperbezoek_01.jpgOnze correspondent in Azië heeft het aangedurfd om voor zijn derde bijdrage over de avonturen van de Belgische selectie in Japan en Korea de plaatselijke kapper op te zoeken. Hierbij deel drie van het dagboek van Marc Geerts: “Tijdens een taperweek voor de wedstrijd zijn er nog enkele trainingen met een bepaald accent, maar daarbuiten rust je best zoveel mogelijk. Rusten is een kunst op zich, maar het is nog een grotere kunst om je niet te gaan vervelen. Daarom trokken Simon en ik na het avondeten onze stoute schoenen aan en gingen op kappersbezoek in downtown Ishigaki.”

 

“Blijkbaar waren we beiden van mening dat de manen net iets te lang aan het worden waren om een goede wedstrijd te doen zondag.  Noem het bijgeloof, maar pas geknipt haar zwemt, fietst en loopt net iets harder.

Bij ons thuis is een kappersbezoek een routineklus die in mijn geval ongeveer 20 minuten duurt. Hoe het hier zou verlopen en vooral hoe we het uitgelegd gingen krijgen was nog maar de vraag. Na een korte aarzeling en veel “gesupporter” van de rest van de ploeg waagden we toch de stap in het grote onbekende. Na een 10tal minuten van veel handen en voetenwerk slaagden we er toch in om het kappersteam duidelijk te maken wat we juist wilden. Het was in het begin afwachten of de boodschap was aan gekomen maar  even later bleek het toch de juiste kant op te gaan met onze “wedstrijdcoupe”. Na een klein uurtje liep de was- en knipbeurt die gevolgd werd door een hoofd- en nekmassage toch op zijn einde. Nadat we geposeerd hadden voor de obligate foto met een van de kapsters vonden we dat we toch waar voor onze 3000yen hadden gekregen.

kapperbezoek_02.jpg

Heb ik trouwens al gezegd dat de trainingsfaciliteiten hier op het eiland dik in orde zijn? Buiten het mooie zwembad en de piste, beschikt Ishigaki-island over een mooi netwerk van glooiende wegen waar bijna niemand komt. De maximum snelheid op de meeste wegen is overigens 40km/h, waar elke chauffeur zich zonder uitzondering aan houdt. Dat kwamen we te weten toen we vandaag 70km rond het eiland fietsten. De rit werd verder nog gekruid door enkele hellingen en afgewerkt met enkele adembenemende uitzichten.

Tot binnenkort,” aldus Marc.