Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag duathlon Oostende (Kris Coddens)
Uncategorized

Wedstrijdverslag duathlon Oostende (Kris Coddens)

kris_coddens___oostende_fietsen.jpg

De eerste overwinning is binnen

kris_coddens___oostende_lopen.jpg Gisteren deed ik mee aan de non-drafting sprintduatlon in Oostende. Dat het om een non-drafting ging hoorde ik pas de dag voordien. Ik zette nog snel een iets langer stuur op m’n fiets en vroeg me af hoe goed het zou gaan. Ik kon niet te veel tijd maken om te trainen maar gelukkig was het een korte wedstrijd.
In het eerste lopen was ik al snel voorop samen met Tim Van Hemel. Forceren vond ik niet nodig want ik kon beter nog wat reserve houden voor het tijdrijden. We liepen samen de wisselzone binnen en daar was ik de eerste terug uit weg.
Het fietsparcours bestond uit drie ronden langs de kustlaan waarbij vooral in het doorgaan wat tegenwind stond. Ik zocht mezelf een stevig tempo en bij het keerpunt zag ik dat Tim al veel terrein had moeten prijsgeven. Gelukkig voor mij want er zat bij mij ook niet zo veel snee op. In de laatste ronde verloor ik nog wat terrein op de achtervolgers, maar ik hield nog wat voorsprong over om de wissel binnen te lopen.
 
 
In het laatste lopen trok in nog even door, maar aan het keerpunt op de dijk zag ik dat ik niet meer moest aandringen en comfortabel kon binnenlopen. Het deed dus deugd om er nog eentje te winnen. 2de werd Eddy Buts en derde Wim De Cort voor Jurgen Boterberge en Bart Verkaemer.

Verder wordt het wat kijken hoeveel tijd ik nog kan maken voor te trainingen naast de werken aan ons huis, maar wellicht wordt Ruddervoorde de volgende afspraak.