Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

“Het land van Park en Kim”

Na een stevige verplaatsing zijn onze zes Belgen aangekomen in Zuid-Korea, waar dit weekeinde de eerste worldchampionship series wedstrijd wordt afgewerkt. Onze sportende reporter Marc Geerts kijkt dan ook uit naar deze wedstrijd in het vervolg van zijn Aziatisch dagboek. "Ondertussen zijn we al 2 volle dagen in Tongyeong. Maandag namiddag lieten we Ishigaki achter ons en zetten we koers naar Fukuoka. Vandaar uit ging het dan verder naar Busan in Zuid-Korea. Na nog een busreis van 2 uur zijn we dan in de late avond aangekomen in Tongyeong."

"In deze havenstad in het zuidelijkste puntje van het Koreaanse schiereiland staan we komende zondag aan de start van de eerste manche van de fonkelnieuwe ITU Worldchampionchip series. Dit is meteen het laatste deel van ons Aziatisch tweeluik.

Hoewel we deze keer geen tijdsverschil moeten overwinnen is het toch weer een hele aanpassing. Het subtropisch klimaat heeft plaats geruimd voor een aangenaam lenteweertje en we rijden weer rechts in plaats van links. In tegenstelling met het rustige en onberispelijke Ishigaki zijn we nu in een drukke havenstad terecht gekomen die leeft van de visserij en scheepsbouw. Dat laatste kunnen we vanuit onze hotelkamer live bekijken. Tweehonderd meter verder liggen er 2 grote tankers op stapel waar dag en nacht aan gelast wordt. Ook de sfeer en de mentaliteit van de mensen is totaal verschillend. Volgens het cliché heet de helft van de Zuid-Koreanen Kim en de andere helft Park en rijden ze allemaal naar hun werk met een Hyundai. Of die 2 dingen kloppen heb ik nog niet kunnen checken maar feit is dat ze op het eerste zicht veel minder vriendelijk zijn dan de eilandbewoners die ons vorige week zo gastvrij behandelden.

We laten het echter niet aan ons hart komen en gaan rustig verder met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Zo stond er vandaag weer wat volume en intensiteit op het programma na de hersteltrainingen van de voorbije dagen. Morgen is het al tijd voor de racebriefing. Dat wordt waarschijnlijk het zelfde verhaal als de vorige keer alleen nu met een pak meer kleppers in de zaal. 

Tot binnenkort," aldus Marc.