Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Croes weer beste Belg

Nauwelijks een week na Ishigaki stonden zes landgenoten aan de start van de eerste World Championships Series wedstrijd in Tongyeong, Korea.  Na zijn vijftiende plaats vorige week werd Peter Croes opnieuw beste Belg met een 26ste plaats. Hij maakte samen met Ludovic Dernier deel uit van een grote groep tijdens het fietsen. De winst ging naar Bevan Docherty die het in een milimeterspurt haalde van Brad Khalefeldt.

Ludovic Dernier, de enige Waalse atleet in de Belgische selectie, kende alweer een sterk zwemnummer. Hij stapte op 22 seconden van leiders Lee, Belaubre en Atkinson op het droge. Peter Croes volgde op 38 seconden van de leiders. Marc Geerts moest tijdens het zwemmen iets meer dan een minuut toegeven en hij slaagde er net niet in om aan te sluiten bij de grote kopgroep die zich vormde tijdens de eerste fietskilometers. De overige drie Belgen, Lander Dircken, Kjell Verleysen en Simon De Cuyper, volgden dan al op meer dan anderhalve minuut en zouden niet meer meespelen voor de dichte ereplaatsen. Verleysen viel in de slotronde van het fietsen uit met mechanische problemen.

Na een paar korte ontsnappingspogingen raakten de Amerikaan Mark Fretta en Fransman Frederic Belaubre voorop. De twee bouwden een voorsprong uit van meer dan een minuut. Tijdens de derde van vijf ronden op de fiets probeerden Croes en Dernier samen met Matt Reed weg te rijden van de rest van de achtervolgende groep, maar onze landgenoten kregen geen vrijheid. In de slotronde slaagden alleen de twee Russen Brukhankov en Polyanski erin om uit de greep van de groep te blijven.

In het afsluitende lopen was het achter de twee leiders één grote loterij. Dernier was na een trage wissel al snel uitgeschakeld. Croes liep een tijd met een grote groep mee maar in deze sterk bezette wedstrijd zat er niet meer in dan een 26ste plaats. Voorin vormde zich een kopgroep van vier die in een lange spurt onder elkaar de podiumplaatsen verdeelden. Docherty won met nauwelijks zichtbaar verschil voor Khalefeldt en de verrassende Rus Polyanski. Kris Gemmell werd vierde. Ludovic Dernier werd 47ste, Marc Geerts 50ste, Lander Dircken 59ste en Simon De Cuyper 65ste.