Luc van Lierde wint Volcano Triatlon

Algemeen staat de Volcano Triatlon van Lanzarote bekend als opwarmertje voor de Ironman . Maar door het sterke deelnemersveld wordt het elk jaar toch weer een prestigieuze strijd, waarin dit jaar twee Belgen een hoofdrol speelden. Titelverdediger Bert Jammaer pakte de derde plaats, op slechts 26" seconden van Stephen Bayliss. Beide krachtpatsers konden echter niks inbrengen tegen een ontketende Luc van Lierde. LVL won de Volcano Triatlon voor het laatst in 1997 en zette toen een parcoursrecord neer dat vandaag de dag nog steeds staat. Luc greep meteen bij het zwemmen de macht en bleef de hele wedstrijd solo aan de leiding. Hij won in 1u57’34, met 1’08 voorsprong op Bayliss. Bij de dames was mevrouw Bayliss, Bella Comerford, de sterkste, voor Tiina Boman en Michelle Vesterby.